CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület:

 Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület: Taschner Tamás a titkár

    Január 15-től titkár segíti a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület munkáját.
    Pályázatot hirdetett december közepén a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület a szervezet titkári tisztségének betöltésére. Az Egyesület Alapszabályának előírásait követve az Elnökség - a beérkezett pályázatok összesítése és a jelentkezők meghallgatása után - a napokban döntött a titkár személyéről.
    Ivanics Ferenc, az Egyesület elnöke arról tájékoztatott, hogy 2004. január 15-től Taschner Tamás a Fertőtáj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület titkára.
    „A titkár feladata az Elnökség munkájának segítése. Gondoskodik az elnökség ülésein a jegyzőkönyvek vezetéséről, gondoskodik a tagság nyilvántartásáról, előkészíti az elnökség üléseit, és segítséget nyújt az elnökség működése során felmerülő adminisztratív teendők ellátásában. A titkár feladata a titkárság vezetése, továbbá az egyesület rendezvényeinek szervezése. Gondoskodik a gazdálkodási, pénzügyi feladatok elvégeztetéséről.” – áll a szervezet Alapszabályában.
    A Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület 2003. június 23-án tartotta alakuló közgyűlését, ahol meghatározták a szervezet célját. Eszerint az Egyesület célja „a Fertő-táj világörökségéhez tartozó területek értékeinek méltó megtartása, ennek megfelelő fejlesztése, a világörökség rangjának és követelményeinek való megfelelés érdekében egy kezelési terv készíttetésében közreműködés, majd annak betartása és betartatása. A turizmus és egyéb gazdasági tevékenységek olyan jellegű fejlesztésére való törekvés, hogy azok a világörökség értékeinek megóvását, fenntartását eredményezzék. Ennek érdekében az érintett állami szervek,önkormányzatok jelen egyesület keretei között együttműködnek.”
    Az egyesület olyan közfeladatot lát el, amelyről a Fertő-táj Világörökség által területileg érintett helyi önkormányzatoknak és állami szerveknek kell gondoskodnia a kulturális örökség védelméről szóló LXIV. törvény és a természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény alapján.
P.Z.



2004. január 15., csütörtök 08:31


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület