CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Kereskedelmi és Iparkamara  

Gyertyafényes küldöttgyűlés

A Sopron Városi Kereskedelmi és Iparkamara 2004. január 14-én a BW Pannonia Med Hotelben tartotta idei első küldöttgyűlését.

Az eseményen részt vett Kalmár István alpolgármester és Ivanics Ferenc, a Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint jelen voltak a környező települések polgármesterei is.


Kalmár István alpolgármester, Kocsi János kamarai titkár, Horváth Vilmos elnök,
Gréczi József általanos alelnök és Ivanics Ferenc a megyei közgyűlés alelnöke
Horváth Vilmos kamarai elnök a napirendi pontok elfogadása után ájékoztatót tartott  a kamarai törvény módosításáról. Az elnök értékelése szerint pozitív döntés az egységes kamarai vállalkozói nyilvántartás létrehozása, ugyanakkor az adatvédelmi törvény korlátokat szab a tisztességtelen piaci működés kiszűrésének és vannak területek, amelyek feladatainak átvállalásával a kamarák hozzájárulhatnak egy olcsóbb államháztartás megvalósításához.
A kamara 2003. évi szakmai programjának teljesítéséről szóló beszámolóból kiderült, hogy az érdekképviselet által  szervezett rendezvények hozzájárultak a vállalkozók versenyképességének erősítéséhez, EU-s felkészítéséhez. A Széchenyi Kártya lehetőségeinek kihasználása jóval az országos átlag feletti, az előző évhez képest ugrásszerűen háromszorosára növekedett. Horváth Vilmos a  legeredményesebb és leglátványosabb kamarai akciónak a Ligno-Novum vásár és szakkiállítás Sopronban tartásáért folytatott tevékenységet tartja.
Kalmár István és Ivanics Ferenc is nagyra értékelte Ligno-Novum Sopronban tartását, amellyel a város egy országosan is jegyzett rendezvénnyel gazdagodott. Az alpolgármester az új városvezetésnek  a kamarával folytatott együttműködéséről, ennek egy éves tapasztalatairól, a város idegenforgalmi és gazdasági koncepciójának előkészítő munkálatairól tájékoztatta a küldötteket.

A környező települések polgármesterei
Az ÉDÁSZ jóvoltából "gyertyafényesre" váltó küldöttgyűlésen  a jelenlévők meghallgatták a tagozatok vezetőinek értékelését a kamara 2003. évi tevékenységéről.
Az elnökség bírálta az ÉDÁSZ soproni szolgáltatásainak minőségét és az "Energiasziget" ügyfélszolgálati iroda megszüntetését. Horváth Vilmos javaslatát a Gazdasági Versenyhivatal megkeresésére a küldöttek, a jelenlévő alpolgármester és megyei közgyűlési alelnök is támogatták.


Feldinger György etikai bizottsági beszámolója
Mechle Károly kézműves tagozati titkár segédletével

A 2003. évi költségvetés január-novemberi teljesítéséről szóló  beszámoló és a 2004. évi költségvetési javaslat elfogadása után a küldöttek döntöttek a kamara 2004. évi szakmai programjáról.

A kamara által alapított "Lackner Kristóf- Díj" első kitüntetettje Berényi János a GySEV RT  volt vezérigazgatója, aki tevékenységével hozzájárult a város és környéke infrastruktúrájának, gazdaságának és kultúrájának fejlesztéséhez.

tsz



2004. január 15., csütörtök 13:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület