CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Szombatról vasárnapra virradó éjjel egy osztrák rendszámú autó szenvedett balesetet a Sopron-Fertőrákos útvonalon. A gépkocsi az árokba csúszott. Szintén szombat éjjel nem sokkal éjfél előtt a Móricz Zsigmond és Ötvös utca sarkán történt hármas karambol:egy Suzuki, Trabant és Renault ütközött össze. Komoly személyi sérülés nem történt. Gyalogost gázolt egy személygépkocsi tegnap a Csengery utcában. Egy fertőrákosi fiatalember, Maruti típusú gépkocsijával -még ismeretlen okból-, fékezés nélkül hajtott rá a Csengery utca 88-as szám előtti gyalogos átkelőre, amelyen éppen áthaladt egy középkorú soproni hölgy. A sérült hölgyet a mentősök a soproni kórházba szállították.

Az országos rendezvény részeként, ma Sopronban is megkezdődik az ökumenikus imahét. A város különböző templomaiban naponta 17.00 órakor kezdődnek az istentiszteletek, melyeket helyi és meghívott lelkészek tartanak.

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal választják ki ma (január 19-én) a "Nyugat-Magyarországi Egyetem Borát". A felhívást a szervezők 150 Sopron környéki borosgazdának küldték ki, nevezni kékfrankossal, vagy kékfrankos alapú cuvee borral lehetett. Huszonkilenc bortermelő élt a lehetőséggel, akiknek borai ma 9.00 órakor kerülnek megmérettetésre. A szakmai zsűri elnöke: dr.Botos Ernő helyettes államtitkár a Földművelésügyi minisztériumól, a társadalmi zsűrié pedig dr.Faragó Sándor rektor, de helyet kapott a bírálók között a hallgatói önkormányzat képviselője is.

Véradás: Holnap, (január 20-án Hegykő, Fertőhomok, Hidegség lakóit várják véradásra 15.00-18.00 óra között a hegykői iskolában.

Két hőlégballon szenvedett balesetet szombaton Sopron környékén, Pereszteg, ill Balf körzetében. A ballonok egy Ausztriai versenyen sodródtak el Magyarország felé. Az egyik hőlégballon utasa, miután egy villanyoszlopnak ütközött, csuklótörést szenvedett



2004. január 19., hétfő 14:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület