CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

A héten üléseznek az önkormányzat bizottságai, a jövő heti közgyűlés előtt. A tulajdonosi bizottság ma megtárgyalja a Soproni Távhőszolgáltató Rt. ügyvezető igazgató állására kiírt pályázatot, tárgyal a Sportlétesítmények átadásáról és dönt ingatlanok bérbeadásáról. A szociális bizottság napirendjén szerepel a pénz-és természetbeni támogatások szabályozása, a szociális intézmények térítési díjai, az első lakáshoz jutók támogatása és új bérlők kijelölése. Az oktatási-ifjúsági és sportbizottság költségvetésről és intézmények nyári szünetéről, míg az idegenforgalmi bizottság közterületek elnevezéséről is szavaz majd.

Nem vette át a generálkivitelezőtől a Bástya utcai építkezést a megbízó cég, mert a decemberi műszaki átadáson több hibát is találtak az épületegyüttesben. A tulajdonosok továbbra sem költözhetnek be otthonaikba, annak ellenére, hogy a Polgármesteri Hivatal a lakhatási engedélyt már megadta.

Az országos rendezvény részeként, hétfőn Sopronban is megkezdődött az ökumenikus imahét. A város különböző templomaiban naponta 17.00 órakor kezdődnek az istentiszteletek, melyeket helyi és meghívott lelkészek tartanak.

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal választották ki (január 19-én) a "Nyugat-Magyarországi Egyetem Borát". A felhívást a szervezők 150 Sopron környéki borosgazdának küldték ki, nevezni kékfrankossal, vagy kékfrankos alapú cuvee borral lehetett. Huszonkilenc bortermelő élt a lehetőséggel, akiknek borait tegnap elbírálta a szakmai és társadalmi zsűri. A győztes a Lővér pince-Sopvin 2002-es évjáratú kékfrankosa lett.

A Versenyhivatalhoz fordul a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, kérve, hogy állapítsa meg: Vajon visszaél-e erőfölényével és tisztességtelen piaci magatartást valósít-e meg az ÉDÁSZ Rt, amikor be akarja záratni Soproni Ügyfélszolgálati Irodáját. A Kamarát a soproni önkormányzat is támogatja. A Kamara tagjai közül többen polgári engedetlenségi mozgalmat szorgalmaztak.



2004. január 21., szerda 20:46


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület