CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


A héten üléseznek az önkormányzat bizottságai, a jövő heti közgyűlés előtt. A tulajdonosi bizottság megtárgyalta a Soproni Távhőszolgáltató Rt. ügyvezető igazgató állására kiírt pályázatot, tárgyalt a Sportlétesítmények átadásáról és döntött ingatlanok bérbeadásáról. A szociális bizottság napirendjén szerepel a pénz-és természetbeni támogatások szabályozása, a szociális intézmények térítési díjai, az első lakáshoz jutók támogatása és új bérlők kijelölése. Az oktatási-ifjúsági és sportbizottság költségvetésről és intézmények nyári szünetéről, míg az idegenforgalmi bizottság közterületek elnevezéséről is szavaz majd.

Ismét összefüggő jégtakaró borítja a Fertő tavat Az elmúlt napok hideg időjárása következtében egy-két centiméteres jéghártya fedi a tó vizét. Ha az időjárás kedvező marad, a korcsolyázásra a jövő hét elején lehet alkalmas a befagyott felület.

Az Euroleasing-Orsi Sopron az Aix-en-Provence együttesét fogadta az Euroliga aktuális játéknapján. A találkozó a soproniak győzelmével zárult, akik két hosszabbítás után 83-79-re nyerték meg a mérkőzést. Török Zoltán a klub ügyvezető igazgatója rádiónknak elmondta, hogy a forró hangulatú mérkőzésen a Sportcentrum közönsége mindvégig lelkesen, nagy odaadással bíztatta a csapatot, melynek tagjai jó összmunkával nyerték meg a találkozót. Az Euroleasing Orsi ma közönségtalálkozót tart a Gyermek és Ifjúsági Központ presszójában, este nyolc órától.

Az országos rendezvény részeként, hétfőn Sopronban is megkezdődött az ökumenikus imahét. A város különböző templomaiban naponta 17.00 órakor kezdődnek az istentiszteletek, melyeket helyi és meghívott lelkészek tartanak.

A Versenyhivatalhoz fordul a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, kérve, hogy állapítsa meg: Vajon visszaél-e erőfölényével és tisztességtelen piaci magatartást valósít-e meg az ÉDÁSZ Rt, amikor be akarja záratni Soproni Ügyfélszolgálati Irodáját. A Kamarát a soproni önkormányzat is támogatja. A Kamara tagjai közül többen polgári engedetlenségi mozgalmat szorgalmaztak.



2004. január 22., csütörtök 17:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület