CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Formatervező hallgatók borcímke-tervei

Nyertes változatok a finom borok címkéire: Kékfrankos-hangulat és soproni városkép

    Húsz hallgatónak a ,,Sopron Város Bora" borcímke tervezési pályázatra készített alkotásából nyílt tárlat az Erdészeti Múzeum első emeleti termében.
    Az eseményen sor került a Nyugat-Magyarországi Egyetem Bora címet már korábban elnyert – Lővér Pince 2002-es évjáratú Kékfrankosa – címkéje kiválasztására is egyben.

Walter Dezső polgármester, Dr. Faragó Sándor rektor, Rigler Zsolt, Bormarketing Műhely Kht.

    A Nyugat-Magyarországi Egyetem borát 2004. január 19-én szakmai zsűri közreműködésével választották ki. A szakmai zsűri által értékelt borokból, egy második fordulóban az egyetemi zsűri végül is kiválasztotta a Nyugat-Magyarországi Egyetem 2004. Évi borát: a Lővér Pince 2002-es évjáratú Kékfrankosát.
    A mai kiállításon a ,,Sopron Város Bora" címketerv verseny győzteseinek kihirdetése, és ehhez kapcsolódóan a Nyugat-Magyarországi Egyetem Bora címkéjének kiválasztása történt meg.
    A túlzás nélkül egyenként egy-egy miniatűr művészeti alkotásnak számító címketervek kiállítását Walter Dezső polgármester kritikusi szemlélettel megfogalmazott köszöntőjével nyitotta meg, ugyanakkor kiemelte:
,, Nem elég finom bort termelni, azt el is kell tudni adni, amihez szükséges a megfelelő csomagolás, illetve címke."
Fontos a soproni borok megfelelő nagyságrendben történő értékesítése, aminek érdekében lobbizni fog - ígérte a polgármester.
    Dr. Faragó Sándor rektor köszöntőjében hangsúlyozta: a soproni borkultúra ügyét felkarolva a hallgatók, a formatervezők és a soproni bor jó hírnevét is segíti a hasonló jellegű együttműködés.

Egyed Bálint és a modern koncepcióban készült címketerve

    A rangos szakmai zsűri által a legjobbnak ítélt címketervek készítőinek egyike Egyed Bálint, akinek címketerve az első helyezést megosztva kapta Szigeti Adriennel és Fignár Leventével. Ez utóbbi két hallgató egyben a közönségdíj nyertesei is.

    Egyed Bálint címkéje absztrakt grafikával, elvont ábrázolásmódot alkalmazva, formák és színek együttes hatásával igyekszik hatni a borfogyasztóra, mintegy utalva a bor szépségére: illatának, zamatának, színének és csillogásának összhangjára, ugyankkor egyértelműen megjelenítve, hogy ez a ,,No. 1." bor. Egyed Bálint fertőszéplaki, így a borvidék ,,alaphangulata" természetesen ismerős számára.

Szigeti Adrienn (balra) és Fignár Levente (jobbra)

    Címketervének megalkotásában klasszikusabb utat választott Szigeti Adrienn és Fignár Levente. Ők egy jellegzetes soproni városképet képzeltek a Sopron Város Borának palackjára.

Szigeti Adrienn és Fignár Levente Sopronja a Kékfrankos palackon

    Sopron város boráról szólt a pályázat, ezért szerették volna, hogy Sopron mindenképpen tükröződjék a címkén - mondták  Nem egy szimbólumot választottak ki, hanem több olyan ,,soproni magot", amelyeből aztán összeállt a soproni hangulatú utcakép. Közben a jó munkához kevés bor is járt. A dunaföldvári, illetve kazincbarcikai hallgató szerint ismerni kell a jó borokat ahhoz, hogy szívvel lélekkel lehessen nekilátni az alkotásnak. A rajzokat Adrienn készítette, a címke többi részét, a szöveget pedig, Levente tervezte, szerkesztette.

    A Nyugat-Magyarországi Egyetem borára pedig a mai döntés szerint szintén Szigeti Adrienn-Fignár Levente egy alkotása kerül, egy különleges, a palackra álló helyzetben helyezett, városképet megjelenítő címke.

T.É.



2004. január 28., szerda 20:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület