CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 30., kedd, Katalin, Kitti napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Lelkészbeiktatás: Hegedűs Attila az evangélikusok új lelkésze- Sopron-Fertőd Statisztikai Kistérség- A Mordor koncertje

Lelkészbeiktatás: Hegedűs Attila az evangélikusok új lelkésze 2004. január 31-én, szombaton ünnepi eseményre kerül sor a Soproni Evangélikus Egyházközségben a gyülekezet templomában (Sopron, Templom u. 10.). A 15.00 órakor kezdődő ünnepi istentiszteleten  iktatja be Jankovits Béla esperes Hegedűs Attila lelkészt a gyülekezet lelkészi állásába . Az igehirdetést Ittzés János püspök végzi.

Sopron-Fertőd Statisztikai Kistérség néven új társulási forma alakul Sopron és a Sopron környéki települések részvételével. A Sopronban tartott egyeztető megbeszélésre harminckilenk régióbeli polgármestert hívtak meg. Már korábban is készültek kistérségi tervek, amelyekhez ezúttal újabb javaslatok is hozzáadódtak. Többnyire az infrastruktúrális feltételek fejlesztése, az úthálózat, továbbá az egészségügyi, és oktatási feltételk megteremtése, illetve javítása szerepelt a felszólaló polgármesterek javaslatai között.
A kistérségi társulások működtetésére 9 millió forintot szán az állam, és továbi négymilliárd forintot kitevő önrészt biztosít az uniós pályázatokhoz. A kistérségi együttműködés érdekében kistérségi tanács alakul, amelynek központja Sopron lesz. A tervek szerint márciusban alakulhat meg hivatlosan a Sopron-Fertőd Statisztikai Kistérség az uniós körülmények között a régió érdekeinek leghatékonyabb érvényesítésére.

A Mordor koncertje Pénteken 21.0 órától szervez ad koncertet a soproni Mordor zenekar  Hangár Music Gardenben a Fiatal Zenekarok téli fesztiválján. A fellépésről hngfelvétel is készül. a soproni együttes szereplője lesz a Volt Fesztiválnak és önálló számaival a Szigeten is fellép.



2004. január 29., csütörtök 13:04


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület