CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 30., kedd, Katalin, Kitti napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Dr. Szabadfy Árpád megyei rendőrfőkapitány tegnap Sopron rendőrkapitányává nevezte ki Farkas Gábor rendőralezredest, aki eddig megbízottként dolgozott. A rendőrfőkapitány méltatta a december óta végzett munkát, és elmondta, hogy Farkas Gábor már sok újítást vezetett be a városban, amelyek a megyében máshol is hasznosak lehetnének.

"Merrefelé lejt a pálya?" -a polgári oldal és a média kapcsolata- címmel, a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség szervezésében Navracsics Tibor, Orbán Viktor kabinetfőnöke tart előadást ma 18.00 órától a VasVilla aulájában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Rendeződni látszik a Kapuvári Hús Rt Gyárának ügye. További elbocsátások, de egyelőre fejlesztések sem várhatók. A derűlátásra az ad lehetőséget, hogy a dolgozóknak már csak egy tulajdonossal kell tárgyalniuk. Pászli Tibor, a gyár szakszervezeti elnöke rádiónknak elmondta:

Molnár V. József magyarságkutató tart előadást holnap (február 4.) 18.00 órától a Jezsuita teremben "Az emberélet fordulói" címmel. Délelőtt fél tíztől 15.00 óráig az I. számú gyakorló óvodában gyakorlati bemutatóra majd megbeszélésre vár minden érdeklődő pedagógust. A holnapi eseményeket követően még kétszer tart hasonló bemutatót és előadást városunkban, először március 3-án, majd április 16-án.

Február elsejétől több kórházban is számlát kaphatnak a betegek a zárójelentésük mellé, így megtudhatják, mennyit költött ellátásukra a társadalombiztosító. A kezdeményezéshez a megyei egészségügyi intézmények is csatlakoztak. Ez az értesítés csak tájékoztató jellegű, semmilyen pénzügyi következménye nincs. Ha a páciens nem kéri a tájékoztatót, nem is adják oda. A hivatalnak e lehetőséggel az a célja, hogy a páciensek megtudhassák, hogy a társadalombiztosító mire költi az állampolgárok befizetéseit, és ezzel átláthatóbbá válik a finanszírozás is.

A nagycenki Széchenyi kastélyszálló várhatón márciusban újra megnyílik, mert az állami tulajdonú műemléképületben lévő szálloda új bérlőjét pályázat útján már kiválasztották. Az egyik fontos tennivaló a fűtés megújítása. Gázfűtéssel váltják ki a jelenlegi olajfűtést, erre mintegy 15-20 millió forintot fordítanak. A konyhatechnika korszerűsítése viszont a bérlő feladata lesz. A Széchenyi kastély-együttes nemzeti emlékhely, ezért is fontos, hogy a szálloda ügye megoldódjon. A szállót az 1980-as években alakították ki a főépülethez kapcsolódó úgynevezett Vörös kastélyban, amely az 1800-as évek közepén épült. Falai között szállásolta el vendégeit annak idején gróf Széchenyi István. A 19 szobás 54 vendéget befogadó szálloda kapujára tavaly novemberbe került lakat, amikor az előző bérlő " feladta" - mondta a KVI főosztályvezetője. Az okokról Arnóth Ádám annyit közölt, hogy a kastélyszálló méretét a korábbi bérlők kicsinek tartották, ahová egy busznyi embert üggyel-bajjal tudtak csak elhelyezni, ha rajtuk kívül is volt néhány vendég. Megoldás lehet a közelben egy új szállodaépület emelése, ezzel kapcsolatban formálódnak különféle tervek, elképzelések. A kastély oldalbejáratával szemben fekvő terület erre a célra megfelelő is lenne.



2004. február 03., kedd 13:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület