CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Újabb-régi kérdések

Fidelitas-sajtótájékoztató

    Erőből való politizálás címmel újabb sajtótájékoztatót tartott a Fidelitas Soproni szervezete, amelyen Pongrácz Nóra a soproni Fidelitas csoport elnöke, a Fidelitas országos alelnöke, és Schlosser András, a soproni Fídelitas csoport alelnöke a közelmúltban már két alkalommal feltett, és megválaszolatlan kérdéseiket fogalmazta meg újra.

    Amint az a sajtótájékoztatón elmondták: ,Sopron Megyei Jogú Város közgyűlésén, 2004. január 29-én került megválasztásra a Pro Kultúra Sopron Kht. idegenforgalmi igazgatója akinek személyével kapcsolatban kifejezték, – sajtóközleményben is megfogalmazott – véleményüket, miszerint: ,, egy ilyen felelősségteljes posztra, mint az idegenforgalmi igazgatóé, sokkal nagyobb körültekintéssel kellene kiválasztani a megfelelő szaktudással rendelkező személyt, kevés “csupán" jóbaráti kapcsolatot ápolni a városvezetéssel."
    A Fidelitas azt is hiányolja, hogy a pályázati felhívást egyetlen országos lapban sem tették közzé. ,,Ez ismét a városvezetés könnyelműségére utal." - mondta Pongrácz Nóra.
    A Soproni Konferencia Központ Kht. társasági szerződésének módosításával kapcsolatosan is véleményt nyílvánítottak a soproni Fidelitas vezetői. Elmondták: az előterjesztéshez Havas András képviselő még két határozati javaslatot nyújtott be, melyeknek az volt a célja, hogy a Hungária Serházat pályázat útján adja bérbe a Pro Kultúra Kht. és a város, ne pedig, versenyeztetés nélkül.
    ,,Tudomásunk szerint több érdeklődő is van a Serház bérbevételére, ezért nem célszerű elmulasztani a versenyezetést, és ezzel elszalasztani egy jobb ajánlat lehetőségét."
    A sajtótájékoztatót tartók az MSZP-n a be nem tartott ígéretet kérték számon.
    A továbbikban a Fidelitas soproni elnöke nehezményezte, hogy a városi televízió második alkalommal nem jelent meg a Fidelitas Soproni Szervezete által szervezett sajtótájékoztatón, amely tény pontos okát, mint az elnök mondta: a Fidelitas fontosnak tartja a jövőben kideríteni.
T.É.



2004. február 04., szerda 13:54


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület