CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

,,Nők egymást közt' Erdélyi Lajos nőgyógyász szakorvos előadásával kezdődik a sorozat

,,Nők egymást közt"
- egészségvédelmi programsorozatot indít a megye több helyszínén a FIDESZ Győr-Moson-Sopron Megyei Női Tagozata

Dr. Erdélyi Lajos nőgyógyász szakorvos, nőgyógyászati betegségekről, azok kialakulásáról, kezeléséről és a megelőzésről tart előadást Sopronban február 11-én, 17.30 órakor a Wrenkh Ede Közösségi Házban (Sopron Szent György u. 7.).

Firtl Katalin és Kónya Istvánné

A rendezvény nyitóelőadása a FIDESZ Győr-Moson-Sopron Megyei Női Tagozata szervezésében a ,,Nők egymást közt" címmel induló egészségügyi programsorozatnak. - jelentette be Kónya Istvánné a tagozat megyei elnöke a mai soproni sajtótájékoztatón.

Firtl Katalin, megyei alelnök kifejtette: ,,A rendezvénysorozat központi témája az egészség, a nő és a család. Az előadók a szakmájukban kiemelkedő orvosok lesznek, akik a nőket és családokat érintő legfontosabb témakörökben Győrben, Csornán, Mosonmagyaróváron és Sopronban tartanak előadásokat. Hangsúlyozta: a programok mindenki – valamennyi lány, édesanya, nagymama számára – nyitottak lesznek.

Az egészségügyi programsorozat indításával kapcsolatosan Firtl Katalin a továbbiakban elmondta: ,,A nők szerepe a nemzet lelki és szellemi megújulásában nélkülözhetetlen. Soha nagyobb szükség nem volt az erkölcsi világrend értékeinek a helyreállítására, mint napjainkban. A nők a letéteményesei a következő generációknak. Az ő erejük és optimizmusuk, értékrendjük, szellemiségük átárad a gyermekeikre Amilyen a nő, olyan a család, amilyen a család, olyan a társadalom."

A FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Győr-Moson-Sopron Megyei Női Tagozata úgy gondolja, hogy a sorozat egy hiányt hivatott pótolni, hiszen az egészség, a családanya, így a család egészsége pótolhatatlan kincs. Ha beteg az édesanya, vagy beteg a család, beteg az egész társadalom.

Elhangzott: ,,Ma Magyarország egészségügyi helyzete a felmérések szerint siralmas. Egyre több a beteg, holott legtöbb esetben a betegség megelőzhető, vagy sikeresen leküzdhető lenne. Az akció célja a figyelem felkeltésén túl az információ biztosítása, és az egymás közti beszélgetés, kapcsolatok kialakítása." Az alelnök a továbbiakban kifejezte reményét, hogy a sajtó felismerve a kezdeményezés fontosságát, hiányt pótló, közérdekű jellegét, segíti a programsorozat népszerűsítését, mind a sorozat programjainak közlésével, mind értékes és érdekes riportokkal.

T.É.



2004. február 09., hétfő 21:33


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület