CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

A Régió Legjobbjai – Nyugat-Dunántúl

Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség közleménye szerint a Nyugat-Dunántúl régióban  A Régió Legjobbjai címet a szakmai zsűri döntése alapján a következő vállalkozásoknak, illetve önkormányzatnak ítélte oda. A Menedzserek Országos Szövetsége, a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és a Kutatás-fejlesztési Tanácsadó Központ menedzsertalálkozón, Szombathelyen osztotta ki a díjakat.


 

A régió legdinamikusabban fejlődő kis- és közepes vállalkozása:

    Horváth-Ép Közmű-, Út- és Mélyépítő Kft. – Kehida Termál Kft. (Keszthely, Kehidakustány)

    A keszthelyi székhelyű 160 főt foglalkoztató Horváth-Ép Kft. a nyugat-dunántúli régió egyik meghatározó vállalkozása az út-, közmű és mélyépítés piacán. A vállalat tulajdonosai Horváth Tihamér és Horváth Sebestyén testvérpár, akik az 1980-as évtől kezdve csőszerelő és mélyépítő kisipari vállalkozásból nyert tapasztalataikat felhasználva 1990-ben közösen létrehozták a Horváth-Ép Kft-t. A cég a dinamikus fejlődésnek köszönhetően 2000. évben képessé vált arra, hogy állami támogatás és banki finanszírozás mellett létrehozzon egy közel 3 Mrd Ft értékű beruházást, melynek keretében – a kitűnő összetételű gyógyvízre alapozva – megvalósult egy 42 szobás 4*-os szálloda, ahol az üzemeltetést a Kehida Termál Kft végzi. A két cég nettó árbevétele összesen meghaladja a 2,2 milliárd forintot.


A régió legnagyobb beruházása /megosztott díj/
    Audi Hungária Motor Kft (Győr)

    Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. évek óta Magyarország legnagyobb exportőre és egyike az ország legnagyobb árbevétellel rendelkező vállalatainak, az AUDI AG leányvállalataként motorokat, motorkomponen-seket és gépjárműveket gyárt. A vállalatnál, annak 1993-as megalapítása óta több mint 7,7 motor és 265.000 Audi TT és Audi A3 készült. Az Audi Hungaria alapítása óta a beruházások összege elérte az 1,6 milliárd eurót, ezzel az ország legnagyobb külföldi beruházója. A vállalat 5.000 munkatársat foglalkoztat. Az Audi Hungaria Győr legfontosabb gazdasági tényezője és legnagyobb munkaadója, 12.000 munkahelyet biztosít közvetlen vagy közvetett módon Győr térségének.

    Sárvári Gyógyfűrdő Kft (Sárvár)

    A közel 40 éves múltra visszatekintő Sárvári Gyógyfürdő kiváló gyógyvízével és sokéves tapasztalataival szerzett nemzetközi elismerést. 2000. július 1 óta a Sárvári Gyógyfürdő Kft. üzemelteti a fürdőt és a hozzá tartozó kempinget. A kor kihívásai és a növekvő igények hatására a város egy minden igényt kielégítő, a XXI. század elvárásainak megfelelő fürdőkomplexum kialakítását határozta el. 2002 decemberében került sor az új Gyógy- és Wellnessfürdő átadására, a beruházás összköltsége bruttó 5 milliárd forintot tett ki. 2003 őszén folytatódott a beruházás, mely során a fürdő egyik épületszárnyában egy 26 szobás négycsillagos szálloda készült el. A beruházások célja, hogy Sárvár a minőséget képviselje a hazai és a nemzetközi egészségturizmus piacán.


A régió legjelentősebb munkahelyteremtéssel járó fejlesztése /megosztott díj/

          Flextronics International Kft (Zalaegerszeg, Sárvár)

    A Flextronics az elektronikai gyártási szolgáltatások (Electronics Manufacturing Services) iparágban a vezető szerepet tölti be, 29 országban és 5 kontinensen nyújt magas szintű műszaki, tervezési, gyártási, valamint elosztási és logisztikai szolgáltatásokat. A Flextronics 1993-ban érkezett Magyarországra, ekkor vette meg a Videoton tabi gyárát, majd Sárváron (1997), Zalaegerszegen (1998) és Nyíregyházán (2000) hozta létre ipariparkjait. Zalaegerszegen kutatás-fejlesztési központot létesített, ahol 50 mérnök együttműködik az európai szervezettel. A Zalaegerszegi és a Sárvári gyárban összesen több mint 7000 főt foglalkoztat, a beruházás össz értéke a két gyárban meghaladja a 15 milliárd forintot.
Savaria NETT-PACK Kft. /Szombathely/

55 éves múlttal rendelkező megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató un. célszervezet. Az utóbbi 3 évben jelentős munkahelyteremtést hajtott végre Szombathelyen és a megye nagyobb településein. 2001-ben a központi telepen új üzemcsarnokot épített, és Celldömölkön nyitott fióktelepet. 2002-ben Körmenden és Jánosházán, 2003-ban Bejcgyertyánoson és Kőszegen biztosított a helybeli fogyatékkal élő személyeknek munkalehetőséget. A három évben 68 %-al, 491 fővel növelte létszámát, az 1086 fős összes létszám 84 %-a megváltozott munkaképességű. Fő tevékenységük a karton és hullámkarton doboz gyártás, seprű és kefekészítés. A vidéki munkahelyek kialakításával szép eredményeket értek el a kosárfonás, szőnyegszövés és a varrt termékek gyártásában.


 A régió leginnovatívabb fejlesztési projektje
Jankovits Hidraulika Kft (Győr)

A Jankovits Hidraulika Kft 1994 óta működő magáncég. Tevékenységi köre: gyártósori automatizálások, egyedi és kissorozatú hidraulikus célgépek, berendezések fejlesztése tervezése, gyártása, kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységek ellátása, valamint műszaki kutatás-fejlesztés, melynek biztosítéka a 14 felsőfokú végzettségű munkatárs. A győri Széchenyi István Egyetemmel kialakított kutatás - fejlesztési kapcsolat 1997-ig nyúlik vissza. A működés fő területe az erő-szabályozott berendezések (sajtolók, prések, lemezmegmunkáló gépek elektrohidraulikus vezérlése, szabályozása) fejlesztése, gyártása, korszerűsítése.


A régió legígéretesebb fejlesztési projektje /különdíj/
Körmend város Önkormányzata

Körmend város Önkormányzata 1997-ben indította a megújuló energiák újkeletű felhasználásának programját, amelynek két alappillére a környezet emberi tevékenységből származó terhelésének minimalizálása és a helyben előállított energiák fokozása. Az 5 MW teljesítményű, biomassza- faapríték alapú- üzemű fűtőmű a régi fűtőmű közelében épült fel 2003-ban. A beruházás PHARE és Környezetvédelmi Alap Célfeladat projektek keretében, valamint ÖKOFOND támogatással valósult meg. A fűtőmű alapanyaggal való folyamatos és biztos ellátása vagyis a megújuló energiaforrásokon alapuló energiatermelés térségi megvalósítása és infrastrukturális hátterének kiépítése nemcsak a város, de a térség stratégiai céljaként szerepel.

K.E.



2004. február 10., kedd 14:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület