CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Kereskedelmi és Iparkamara  

Gazdasági Fórum a Kamarában

Kránitz László a 2004-es költségvetésről és pályázati lehetőségekről a vállalkozóknak 

A Sopron Városi Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében Kránitz László szocialista országgyűlési képviselő vállalkozói fórumon tartott tájékoztatót kamarai és uniós pályázatokról, továbbá a költségvetés aktuális kérdéseiről a kamara Deák téri székházában.

,,A 2004-es költségvetés az építkezés költségvetése" -jelentette ki, felsorolva azokat a főbb célokat, amelyeket megalkotásánál igyekeztek figyelembe venni: a jóléti fordulat eredményeinek megőrzését, a jövőt megalapozó fejlesztéseket és korszerűsítési programokat, a vállalkozók versenyképességének növelését, továbbá egy tartós egyensúly megteremtését.

x

Kránitz László, országgyűlési képviselő (MSZP) és Kocsi János a városi Kereskedelmi és Iparkamara titkára

Kránitz László szólt a február 16-án megjelenő idegenforgalmi pályázatokról, amelyek az interneten is olvashatók lesznek, továbbá a közeljövőben kiírásra kerülő kamarai és EU-s pályázati lehetőségek kihasználásának fontosságára is ráirányította a résztvevők figyelmét.

Az országgyűlési képviselő említést tett a Dr. Szájer József által benyújtott, soproni vonatkozású módosító indítványokról, hangsúlyozva : "a nemes célok" nem valósíthatók meg egyszerre, hanem csak a költségvetés által megengedett mértékben és módon.

A költségvetés megszorító intézkedéseire kitérve kifejtette: ,,Nem Bokros-csomagról " van szó, a kormányzat a megszorító intézkedéseket a saját intézményeiben kezdi, azzal együtt, hogy a Bokros-csomag idején a jelenleginél jobb volt a külső gazdasági környezet.

A költségvetés szempontjából az is fontos ténynek számít, hogy a 2004-es lesz az első unióbeli költségvetése az országnak, ezért a felsoolt célok mellett a kialakításának fontos tényezői a foglalkoztatás, a munkahelyteremtés, és többek között a Vásárhelyi-terv, amelynek akár gazdaságélénkítő hatása is lehet.

Krántz László kitért a Draskovits által javasolt 180 milliárdos megtakarítás kérdésére, továbbá szólt arról, hogy az idegenforgalmi bizottságban a 14,2 milliárdos idei turisztikai előirányzat kevés a 2002-es 32 milliárdhoz, valamint a 2003-as 22 milliárdhoz képes. Ezen a területen az EU-s pályázati kiegészítés jelenthet majd megoldást.

A fórumon jelenlévő vállalkozók az M3-as út építésének kapcsán kifejtették: azzal együtt a zsúfoltabbnak tartott M1-es és 85-ös utak fejlesztését is szükségesnek és célszerűnek tartják.

A továbbiakban a magyar szakképzett munkaerő érezhető, és a befektetőket elriasztó hiányáról, a hazai szakképzés lehetőségeiről szóltak, továbbá az adótörvény és az új áfa rendelkezések hatását bírálták a jelenlévők, azért, mert mint elhangzott: ez utóbbi elsősorban a kisvállalkozókat sújtja.

tsz



2004. február 10., kedd 23:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület