CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A nagycenki Széchenyi Kulturális Örökség turisztikai hasznosítása

A nagycenki Széchenyi Kulturális Örökség turisztikai hasznosítása

    A megyei képviselőtestület február 20-i ülésén összesen 13 témát tárgyal. Ezek között, 4. napirendi pontként a ”nagycenki Széchenyi Kulturális Örökség turisztikai hasznosítási tanulmánya” szerepel.
    A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat a megyei képviselő-testület felhatalmazása alapján a Széchenyi Terv Turizmusfejlesztési Pályázat keretében pályázott a nagycenki Széchenyi Kulturális Örökség turisztikai hasznosítási tanulmány elkészíttetésére. A sikeres pályázat eredményeként a megyei önkormányzat, támogatási szerződés alapján 1.200 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert el, melyhez a megyei közgyűlés 1.200 ezer forint önerőt biztosított.
    A tanulmány elkészítésére a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzattól a Nyugat Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Kar Idegenforgalmi Tanszékének szakértői kaptak megbízást.
    A megbízás alapján a tanulmány szerzői a Nagycenki Széchenyi kulturális örökség turisztikai hasznosítási programja megvalósításával, térségi és országos vonzerővé fejlesztésével kapcsolatos elképzeléseiket állítottak össze, illetve jelzik a tanulmányban a fejlesztéssel – elsősorban a témaparkok fejlesztésével - kapcsolatosan megfontolásra javasolt, gazdasági vonatkozású témaköröket is.
    A tanulmány számos megvalósíthatósági tanulmánynak alapjául szolgálhat, jó néhány olyan gondolatot tartalmaz, amelyek beillesztése egy ilyen dokumentumba majdan szükséges. Függelék formájában beépítésre került számos olyan gondolat, melyek a témaparkok nemzetközi viszonylatban megvalósult fejlesztése során már levonható tanulságokat, az esetleges kockázati tényezőket, ill. az ez irányú fejlesztésekkel kapcsolatban összegzésként megadható – gazdasági - szempontrendszert tárgyalják.
    Az anyag széleskörű szakmai egyeztetés alapján került véglegesítésre, melyről a képviselők a február 20-i ülésen kapnak tájékoztatást.
    (A tanulmány teljes terjedelmében megtekinthető a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Hivatal Területfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztályán.)
P.Z.



2004. február 12., csütörtök 19:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület