CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

A Corvinus Magyar-Osztrák Baráti Kör- Szilágysági táncház- Sopron-hegység Natúrpark- Bűnmegelőzés és bűnüldözés a számok tükrében

A Corvinus Magyar-Osztrák Baráti Kör A Corvinus Magyar-Osztrák Baráti Kör ma 17.00 órakor a GySEV-palotában tartja közgyűlését, amelyet követően levetítik Dr. Kárpáti György Sopron című filmjét. A közgyűlésen elhangzik a tavalyi év tevékenségeiról szóló beszámló, és a jövő évi tervek megvitatására is sor kerül.

Szilágysági táncház A soproni KISZÖV Művelődési Házban ma 19.00 órakor táncházat tartanak. A tánctanítással is egybekötött rendezvényen erdélyi szilágysági muzsikára táncolhtnak a résztvevők.

Sopron-hegység Natúrpark Az érintett önkormányzatok részvételével bizottság alakult a Soproni-hegység Natúrpark létesítése előkészületére. A Kerka-menti Natúrpark, az Őrség Nemzeti Park, az Írottkő Natúrpark, a Fertő-Hanság Nemzeti Park és a Szigetköz alkotta ,,zöldfolyosó" szerves részét képezi majd a Soproni-hegység Natúrpark.

Bűnmegelőzés és bűnüldözés a számok tükrében Évértékelő értekezletet tartott február 16-án a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, ahol a 2003. évi legfontosabb céljairól, azok végrehajtásáról, illetve a következő időszakra vonatkozó fontosabb célkitűzésekről kaphattak részletes tájékoztatást a résztvevők. Az értekezleten a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat képviseletében Firtl Mátyás általános alelnök vett részt.
    A főkapitány tájékoztatójából kiderült, hogy 2003-ban a bűnügyi operatív helyzethez gyorsan és rugalmasan igazodó intézkedésekkel, akciókkal, a rendőri közterületi jelenlét fokozásával dolgoztak. A fő hangsúlyt továbbra is a bűncselekmények megelőzésére, számuk csökkentésére és felderítésére helyezték, ennek eredményességét a számadatok bizonyítják.  A következő időszakra stabil, jó reagáló képességű közterületi szolgálat fenntartását tűzték ki legfontosabb célként.
    Firtl Mátyás elmondta, hogy a megyei önkormányzat a megyei rendőr-főkapitányság megfogalmazott fő célkitűzéseivel egyetért, azok megvalósításában – lehetőségei szerint - továbbra is partnerséget vállal. Az alelnök, aki egyben a Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke – külön felhívta a figyelmet a kábítószer-fogyasztás megelőzésének, illetve visszaszorításának jelentőségére.
    „Fokozott odafigyelés szükséges, mert amit e területen tapasztalunk, az csak a jéghegy csúcsa. Ha most nem fordítunk kellő energiát a kábítószer kérdés megoldására, akkor későbbiekben a problémák hatványozottabban jelentkezhetnek, melyek megoldására sem az egészségügy, sem a hatóság nincs felkészülve” – hangsúlyozta Firtl Mátyás.(P.Z.)



2004. február 18., szerda 15:48


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület