CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Tanítunk – tanulunk, de hogyan?!…
Az oktatáskultúra irányzatai a tudás alapú társadalomban

X. Soproni Logopédiai és Pedagógia Napok

    Még lehet jelentkezni

    Óvodapedagógusok, tanítók, tanárok, gyógypedagógusok, logopédusok, szülők, intézményvezetők, szakszolgálatban dolgozó munkatársak és tanügyigazgatásban dolgozók jelentkezését várják a X. Soproni Logopédiai és Pedagógia Napok keretében 2004. március 25 – 26 - 27-én megrendezésre kerülő az Oktatáskultúra irányzatai a tudásalapú társadalomban című konferencián, amelynek mottója: Tanítunk-tanulunk, de hogyan?!…

    Az oktatás eredményessége és hatékonysága körül különböző szakmai viták folynak. Az új társadalmi, politikai és gazdasági kihívások, az iskolai követelményrendszer tartalmi változásai, a tudás értelmezése és a tartalmak változása új kihívások elé állítják a pedagógusokat.
    A téma választásának az ad különös hangsúlyt, hogy felerősödött a modern tanítási gyakorlat, az eredményes képességfejlesztés, a tanulni tanulás tudatos gondolkodás, és cselekvés igénye.
    A konferencia fontos üzenete, hogy a tanítási gyakorlatban jobban építsünk a motiváció meghatározó szerepére, a játékban rejlő lehetőségekre óvodától a középiskoláig.
 

A szakmai programkínálat

    A megnyitó napján Mezeiné dr. Isépy Mária, a Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének főtitkára, továbbá Walter Dezső, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere köszönti a résztvevőket.
    A plenáris ülésen a tervek szerint a terület elismert szakemberei – többek között – Az oktatáskultúra irányzatai a tudás alapú társadalomban témát követően, a Gyógypedagógia és pedagógia – változó kapcsolatok(Gordosné dr. Szabó Anna), A tudás – tanulás elméletek (Nahalka István), Értékelés hatása a tudásalapú társadalomban (Vári Péter), Az iskolai tanulás motivációja (Havas Péter) előadásai hangzanak el
    A második napon Játék a Pedagógiában tematikával műhelymunkát (fajátékok, koncentrációs játékok, mozgásos játékok, fonaljátékok, óvodások játékai, kreativitást fejlesztő játékok, a figyelemzavar szinkronizációja játékkal ) ajánlanak a résztvevőknek, továbbá – logopédiai, óvoda és kisiskola, általános és speciális iskola, szakképző, szakközépiskola és gimnázium szekciókban – zajlanak majd ülések az adott szakterületekhez kapcsolódó aktuális kérdéskörökben.

    Szombaton, március 27-én, plenáris ülésre kerül sor. Többek között A játék szerepe az idegrendszeri folyamatok fejlődésében (Páli Judit), A tanár és a tanuló kötelezettségei, új szempontú megközelítésben az oktatási törvény tükrében (Aáry Tamás Lajos), Diákok teljesítményeinek árnyalt értékelése (Kereszty Zsuzsa), Hatékony iskolát mindenkinek! (Kókainé Lányi Marietta) előadások hangzanak el.

    A háromnapos konferencián való részvétel 30 órás tanúsítvánnyal jár, továbbá a város kulturális programjain való részvételt is biztosítja.

A szervező

A konferenciát a ”Fogjuk a kezed!” Tanulási Nehézségekkel Küszködő Gyermekekért Egyesület szervezi: Sopron, Gazda u. 52. Telefon: 06/30- 225 –9954; 06-30 – 901-1855, Fax : 06-99 - 511 - 881; E-mail: tap.ferencne@sopviz.hu
 

    „Fogjuk a kezed !” Tanulási Nehézségekkel Küszködő Gyermekekért Egyesület

    A konferencia fővédnökei Hiller István, kulturális miniszter és Mezeiné dr. Isépy Mária, a Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének főtitkára.
    A  X. Soproni Logopédiai és Pedagógia Napok helyszíne a Hotel Sopron, Fövényverem u. 7.

    További részletes – az előadókat, előadásokat, időpontkat és helyszíneket tartalmazó –  programot a Soproni Programajánlóban találnak.

T.É.


Kapcsolódó cikk:

IX. Soproni Logopédiai és Pedagógiai Napok - 2003.



2004. február 20., péntek 10:33


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület