CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése- megyei költségvetési számadatokról és tendenciákról- Oktatás-nevelés: szaktanácsadói találkozó

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése
Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2004. február 20-án (pénteken) tartja ülését a Megyei Önkormányzati Hivatal földszinti tanácstermében (Győr, Árpád út 32.).
    Napirend előtt elhangzik a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és az átruházott hatáskörben hozott döntésekről szóló beszámoló, továbbá tájékoztató a két ülés közötti fontosabb eseményekről.
    A napirenden – többek között – A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetésének első fordulós tárgyalása, A tervezett, a Győrt északról elkerülő út térségi összefüggései, különös tekintettel a szigetközi településekre, A megyei önkormányzat közoktatási minőségirányítási programjának elfogadása, A Nagycenki Széchenyi Kulturális Örökség turisztikai hasznosítási tanulmánya.

Költségvetési számadatok és tendenciák
    A Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat a megyei  közgyűlést megelőzően sajtóbeszélgetésen tájékoztatták a médiát a legfontosabb és legtöbb kérdést indikáló közgyűlési napirendek között a 2004. évi költségvetés első fordulós tárgyalásáról.
    Dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta: nem csak a számadatokat, hanem elsősorban a tendenciát tartja aggasztónak. A rendszerváltás óta eltelt közel másfél évtized alatt nem kényszerült hitelfelvételre a megyei önkormányzat, ami idén nem lesz kikerülhető, így a működés fedezetére várhatóan 263 milliós hitelt kell felvennie. A megyei büdzsé főösszege 17,5 milliárd, melynek közel 9 milliárdnyi részét a megyei kórház költségvetése visz el.
    Újságírói kérdésre a tisztségviselők elmondták, hogy az állami támogatások a – központilag jelezett 6 százalékos infláció ellenére – csupán 2,25 százalékkal emelkednek. Így komoly megszorítások mellett béremelésekre sincs fedezet.
    A lassan válsághelyzetnek minősülő állapot megoldásának kezelését szolgálja, hogy az intézményi átvilágítások után 7 intézményt érintően 26 fő elbocsátására kerül sor 2004. május 1-jétől.
    Szakács Imre arról is tájékoztatott, hogy terv szerint március 4-én, a költségvetés második fordulós tárgyalásán elfogadásra kerül a megyei büdzsé.
 
    Szaktanácsadói találkozó
    A Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet szervezésében szaktanácsadói találkozót tartottak 2004. február 18-án a megyei önkormányzat dísztermében.
    A résztvevőket Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte. Az alelnök kiemelte: a megyei önkormányzat különösen fontosnak tartja, hogy a megye
összes oktatási-nevelési intézetébe eljuttassák a pedagógiai információkat. Duplájára emelték a szaktanácsadók megbízási díját, ez is mutatja, hogy a szaktanácsadóknak ezt a fontos munkáját nem csak szavakban becsülik meg.
    A Környei László (MEPI igazgató) által vezetette rendezvényen szó esett még az elkövetkezendő feladatokról, a finanszírozásról és az elvárásokról.
P. Z.



2004. február 20., péntek 11:15


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület