CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Újból legyen Frankenburg Irodalmi és Művészeti Kör- Vasárnapi Muzsika: Brahms-zongoaverseny- Várják a jelentkezőket a Városi ki mit tud? -ra

Újból legyen Frankenburg Irodalmi és Művészeti Kör! A Frankenburg Irodalmi és Művészeti Kör újraélesztését szeretné megvalósítani Sopronban – jelentette be Walter Dezső polgármester egy szombati kulturális rendezvényen. A Frankenburg Irodalmi és Művészeti Kör újrateremtéséhez a polgármester kéri a soproni alkotók, művészek támogatását és segítségét.
Sopron irodalmi életében 1868-tól jelentős szerepet játszott Frankenburg Adolf  író, szerkesztő, kiváló szervezője, aki egyben a város kulturális életnek kiváló szervezője is volt.  Az általa létrehozott Irodalmi és Művészeti Kör sokáig meghatározta a soproni irodalmi élet fejlődését. Móricz Zsigmond, Szabó Lőrinc, Babits Mihállyal együtt, sok neves író csatlakozott a körhöz:  Az eleven kapcsolattartás, a magyar irodalom egészének folyamatába való beilleszkedés igénye nem szűnt meg a II. világháborút követő évtizedekben sem.

Vasárnapi Muzsika

Vasárnap a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Petőfi termében a betegség miatti műsorváltozás ellenére színvonalas előadásban volt részük mindazoknak, akik Félegyházi Károly zongoraművész kocertjét választották. A művész Johannes Brahms 1. zongoraversenyét adta elő a soproni Zenebarátok Köre tagjai közönsége előtt.
A fiatal magyar zongoraművész a budapesti Zeneakadémia mellett a salzburgi Mozarteumban folytatott tanulmányokat és az elmúlt években Luxemburgban és Írországban adott nagysikerű hangversenyeket.

Városi ki mit tud?: jelentkezőket várnak A Gyermek- és Ifjúsági Központ szervezésében idén is megrendezik a városi Ki mit tud? versenyt. A megmérettetésre általános iskolásokat várnak. Jelentkezés: március 30-ig a  Gyermek- és Ifjúsági Központban (Sopron, Ady Endre u. 10.) További információ a 99/511-208-as telefonszámon kérhető.



2004. február 22., vasárnap 23:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület