CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Szuper kezdés az Euroligában

NŐI EUROLIGA KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS


GYSEV-RINGA - SG COMO 73:68 (44:30)


Szuper eredmény! Meglepte a kosárlabda szakembereket az Euroligában újonc GYSEV-RINGA nagyszerű győzelme a világsztárokkal teletűzdelt COMO ellenében, aki az elmúlt évben második lett a végelszámolásnál. Pedog aki látta a mérkőzést, annak érthető volt a soproniak győzelme, ezen az estén játékban és lelkesedésben is felülmúlták nagyhírű ellenfelüket. Minden soproni kosárlabda szerető már nagyon várta a GYSEV-RINGA feltámadását, mert az előző tapasztalatok nem voltak kedvezőek. Tudtuk, hogy a jónevű játékosokból álló csapat még nem ért össze, biztosan sok örömet fognak még szerezni, de egyre türelmetlenebb volt a publikum. Most mindenki csattanós választ kapott és ismét szépen ragyog a sárga-zöld szín.

Úgy indult a mérkőzés ahogy szerettük volna, azaz soproni bátor és eredményes rohamokkal. A lányok gyorsan és szellemesen játszottak, mind távolról mind közelről eredményesek voltak. Az első lendület a félidő közepére megtört és a COMO kiegyenlített, sőt egy ponttal át is vette a vezetést. Persze azért szép és izgalmas a kosárlabda, mert gyorsan változik az eredmény és sok izgalmat nyújt a mérkőzés alatti hullámzó teljesítmény. Az időkérés után ismét felpörgött a GYSEV-RINGA és egy 13:2-es szériát produkáltak és ezzel a félidő végére megnyugtató 14 pontos előnyt szereztek.

A comoi mester, Aldo Corno nem azért elismert szakember, hogy ne okozzon meglepetést a csapatával, amit második félidő elején alkalmazott zóna védekezéssel be is bizonyított. Ez egy kis zavart okozott csapatunk támadásainál, de szerencsére a szerzett labdákat nem tudták jó százalékkal értékesíteni és így előnyünk csak 4 ponttal csökkent. Jókor jött megint az időkérés és azután már a soproni hölgyek megtalálták a zóna védekezés ellenszerét a gyors és pontos passzolást és az így kialakult dobóhelyzetek értékesítését. Fel is adták az olaszok ezt a védekezési formát és szoros emberfogást alkalmaztak. Továbbra is jól működött a soproni gépezet, azonban feltűnt néhány dolog. Az egyik az, hogy a kis irányító, Poto milyen nagyszerűen érzi a játék ritmusát, jól irányítja társai és kosár szerzésre is jut ereje. A másik, hogy Mandic az első félidei remek kosarai után a másodikban nem volt képes eredményes lenni. Ő egy ízig-vérig pontszerző ember, aki minden ideg szálával a kosárdobásra koncentrál. Azonban ha ez bármi miatt nem jön össze, akkor alkalmatlan a csapatjátékra, a koncentrált védekezésre. És a második félidőben mutatott játéka ilyen volt. A harmadik feltűnő dolog az volt, hogy a játékvezetők megengedték a túl erőszakos, néha dúrva játékot, aminek az lett a következménye, hogy a vendégek egyik sztárja, Fijalkowski elvesztett a fejét és Eördögh Editet ért ütése után el kellett hagynia a játékteret. A végjáték is izgalmasan alakult, hiszen a vendégek Magyarországon ritkán látott szoros letámadást alkalmaztak, ami meglepte játékosainkat és bizony néhányszor a saját palánkunk alatt megszerezték a labdát. Jöttek a személyi dobások, amiben a soproni lányok bebiztosították a győzelmet. Ez az öt pont különbség kifejezi a hatalmas és élvezetes harcot, amit láttunk és mutatja a soproni csapat biztosnak mondható győzelmét is.

A jegyzőkönyv:
Sopron, 1880 néző. Vezette: Roth (osztrák), Neskovics (jugoszláv)
GYSEV-RINGA: POTO 17/9, EÖRDÖGH 9, MANDICS 16/6, BÉRES 14, VILIPICS 9, Cs. Donko 2, Hollósy 6, Dénes - . Edző: Saeed Armaghani

COMO: Zara 8, Ballabio 2, Kuznyecova 2, STREIMIKYTE 9, ALESSANDRA 15, Cs. Zocco 14, Fijalkowski 5, Paparazzo 4, Macchi 6/3, Casadio 3/3, Edző: Aldo Corno.



1999. szeptember 24., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület