CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Megyei polgármesterek báloznak Soboron - Az ukrán nagykövet Győrött

Megyei polgármesterek báloznak Soboron

    Február 28-án immár második alkalommal rendezik meg Soboron a megyei polgármesterek bálját.
    A kastélyszállóban Győr-Moson-Sopron megye településeinek első embereit várják a fehér asztalok mellé. A jótékony célú rendezvény fővédnöke dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Németh Éva, a Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője, a megyei közgyűlés alelnökei pedig a védnöki tisztséget vállalták.
    A bál ötletgazdája Nemes László, Sobor első embere elmondta, hogy az idei év bevételét a soproni Fogyatékos Gyermekek Otthona lakóinak megsegítésére fordítják.
    A főszervező egy, a rendezvényhez kapcsolódó kedves gesztusról is említést tett: a tavalyi támogatottak, a csornai Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola diákjai – köszönetképpen - kiállítással és saját kezűleg készített szerény ajándékkal kedveskednek a résztvevőknek.
(P.Z.)



Az ukrán nagykövet Győrött

    Győrbe látogatott február 23-án az ukrán nagykövet. Yurii Mushka a program a Philips Components-nél tett látogatást, a Megyeházán Firtl Mátyással, a megyei közgyűlés általános alelnökével találkozott.
    Yurii Mushka, Ukrajna rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete a közelmúltban foglalta el posztját, megbízólevelét január 10-én vehette át Leonyid Kucsma ukrán elnöktől. A nagykövetet dr. Tóth Mihály, a követség kereskedelmi és gazdasági misszióvezetője is elkísérte győri látogatására. (A beregszászi születésű nagykövet egyébként hibátlanul beszél magyarul.)
    A nagykövet egy közelmúltbeli dunaújvárosi programja során elmondta: az ukrán-magyar gazdasági kapcsolatokban a kilencvenes évek csúcsát követő mélyrepülés után az elmúlt esztendőkben ismét töretlen és határozott emelkedés mutatkozott. Az árucsere-forgalom az országok létszámarányát tekintve hazánkkal a legjelentősebb, de a nominális adatok is jelzik ezt a trendet. Az ukrán-magyar kapcsolatok alakulásában döntő tényező lehet az uniós csatlakozás – vélte az ukrán diplomata.



2004. február 25., szerda 10:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület