CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Indiai vendég a Megyeházán

    A győri Megyeházán. ma R. C Nair-t, az Indiai Nagykövetség első titkárát fogadta Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés általános alelnöke.
    A vendég egy március 16-i győri programra szóló meghívást adott át - Manbir Szingh, az indiai nagykövet nevében - a megye vezetőinek.

    2003 novemberében újabb 3 évre meghosszabbították az indiai-magyar kulturális keretegyezményt, melynek támogatásával – évente legalább két alkalommal - indiai és magyar művészek cseréjére kerül sor. A program keretében – az indiai nagykövetség szervezésében - 2004. március 16-án indiai tánccsoport és zenekar látogat Győrbe, amely rendezvényre invitálta Firtl Mátyást és tisztségviselő-társait R. C Nair.

P.Z.



 Ülésezett a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság 2004. február 26 artotta 2004. évre tervezett első testületi ülését.
      Az ülés kezdetén személyi változások kerültek ismertetésre. Az eddigi MVB titkár – Sinka András pv. mk. ezredes – nyugállományba kerül. A Megyei Közgyűlés Elnöke új titkárnak Tóth Gábor vezető-főtanácsost, a Honvédelmi Minisztérium, Védelmi Hivatal Győr-Moson-Sopron megyei referensét nevezte ki.
       A továbbiakban határozatot fogadott el a bizottság „ A kistérségek megállapításáról, lehatárolásáról és megváltoztatásának rendjéről” szóló 244/2003. számú Kormányrendeletből adódó feladatokról, a megyében lévő Honvédelmi Körzetközpontok át,- és újjászervezése vonatkozásában.
       Megtárgyalta és határozattal elfogadta a MVB 22. számú intézkedési tervét, ”A szövetségi kötelezettségből adódó Befogadó Nemzeti Támogatás feladataira”.
A terv a NATO tagságból adódó szövetségesi feladatok, megyei szintű tervezésének, koordinálásának és végrehajtásának segítésére került kidolgozásra.
       Ezt követően több tájékoztatót hallgatott meg:
       Először az Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálat Főorvos Asszonya tájékoztatta a bizottságot a megye járvány helyzetéről, kiemelten foglalkozva az influenzajárvánnyal, illetve a madárinfluenza ellen eddig megtett intézkedések hatásairól.
       Az ÉDUKÖVIZIG igazgatója az őszi gát,- és védművek bejárásának tapasztalatairól, illetve a várható „zöldár”-ra történő felkészülés helyzetéről tartott tájékoztatást.
       Az Állami Közútkezelő Kht. főmérnöke a téli időszakban a megye területén végzett feladatokról, nehézségekről számolt be.
       A BM Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóság igazgatója a 2003. évi migráció alakulásáról, valamint a csatlakozás után várható helyzetről számolt be a megye vonatkozásában - közölte lapunkkal dr. Szakács Imre, megyei közgyűlési elnök, a megyei védelmi bizottság elnöke.

P.Z.



Ülésezik a Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Tanács 2004. február 27-én (pénteken) 10 órakor  tartja ülését a a Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Tanács a Megyeháza (Győr, Árpád u. 32) földszinti dísztermében.
 Napirend előtt elhangzik a Tanács elnökének tájékoztatója a két ülés közötti fontosabb eseményekről és intézkedéseiről.
További  napirendi pontok: A 2003. évben nyújtott vis maior támogatások elszámolása, Tájékoztató a hazai- és uniós pályázati lehetőségekről, A pályázati rendszer keretében nyújtható támogatások döntés-előkészítési eljárásrendjének aktualizálása, A Tanács döntési kompetenciájába tartozó CÉDE 2004. évi pályázati felhívása (tervezet), A Tanács döntési kompetenciájába tartozó TEKI 2004. évi pályázati felhívása (tervezet),  A Tanács 2003. évi működési költségvetésének teljesítése, A Tanács 2004. évi működési költségvetése, A Tanács 2004. évi munkaterve. A napirendi pontok előadója a testület elnöke, dr. Szakács Imre.
 



2004. február 26., csütörtök 14:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület