CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab, Amarilla napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

'Hódolat Martin Ferencnek'- Az égigérő fa-a fiúgyermek rajzainak üzenete: Molnár V. József előadása- Gyógynövényes klub- Kezdő tánciskola felnőtteknek- Tánciskola felnőttek- Szünetel az Edupress

"Hódolat Martin Ferencnek" 2004. március 3-án, szerdán, 14:00 órakor "Hódolat Martin Ferencnek"címmel nyílik Bognár Károly térformákat, szobrokat és soproni forográfusok természetfotóit bemutató tárlat az Erdészeti Múzeumban (Sopron, Templom u. 4. ). Bevezetőt mond: Klebelsberg Éva, a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány elnöke. A kiállítást megnyitja: Prof. Dr. Mészáros Károly dékán. A tárlat megtekinthető március 28-ig, szerda kivételével, 10-13 óráig. Továbi információk a Soproni Programajánlóban.

Az égigérő fa - a fiúgyermek rajzainak üzenete Molnár V. József magyarságkutató vetítettképes előadást tart a Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Kar E1-es termében 2004. március 3-án, 18.00 órakor. A szervezők valamennyi érdeklődőt szeretettel várnak. (Az illusztráció Olteán Máté, 5 éves óvodás rajza, I. sz. Gyakorló Óvoda Ciróka Csoport.)

Kapcsolódó cikk: ,,Régiekről" és maiakról Molnár V. József

Gyógynövényes klub 2004. március 3-án, szerdán, 18:00 órakor a Gyógynövényes klub várja tagjait a Gyermek- és Ifjúsági Központban (Sopron, Ady Endre u. 10.; Tel: (99) 511-200)

Kezdő tánciskola felnőttek részére 2004. március 3-án, szerdán, 18:00 óakor kezdő tánciskolát tartanak felnőttek részére a Gyermek- és Ifjúsági Központban (Sopron, Ady Endre u. 10.).

Bizonytalan ideig szünetel az Educatio Press. Az Educatio Press Magyar Felsőoktatási Hírügynökség hírszolgáltatása nem technikai okok miatt szünetel! A 2004-es működés elindulását pénzügyi nehézségek akadályozzák, ugyanis az Oktatási Minisztérium - az országos pénzügyi megszorítások miatt - nem döntött még a 2004. évi támogatás mikéntjéről, a két és fél éve működő program folytatásáról, vagy átszervezéséről. Célunk, hogy minőségi és mennyiségi romlás nélkül tudjuk üzemeltetni a szerkesztőségünket és az általunk nyújtott szolgáltatást, ám fedezet nélkül nem vállalhatunk munkatársaink felé kötelezettséget.
2003 végén több mint 1500 felhasználó, szakújságíró, egyetemi, főiskolai polgár, oktatáspolitikus és érdeklődő olvasta napi hírleveleinket. Sok biztatást, javaslatot és segítséget kaptunk, a további működéshez azonban meg kell teremtenünk a minimális anyagi feltételeket.

Az Oktatási Minisztérium a költségvetési nehézségék miatt a Szemeszter országos felsőoktatási magazin megjelenését sem tudja finanszírozni, ezért tárgyalások folynak arról, hogy - a hírügynökséget és a Szemeszter eddig üzemeltető - Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület (MESE) hogyan tudja önállóan folyatni (jelentősen csökkentett állami támogatás mellett) az újság kiadását és a hírügynökség működtetését. A tárgyalásoktól függetlenül azonban (az eddigi tematikus mellékletekhez hasonlóan) országos hallgatói lap jelenik meg márciusban. A felsőoktatás aktuális témáin, problémáin túl a Miss Universitas szépségshow (www.missuniversitas.hu) Életmód és a Karrier című mellékletek színesítik a tartalmat, 80 000 példányban 380 végterjesztési ponton.
(Hornyák Tibor, hornyak.tibor@e-mese.hu a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület elnöke Educatio Press)



2004. március 01., hétfő 21:12


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület