CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Fertőtáj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület közgyűlése

A Fertőtáj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület soros közgyűlését 2004. február 27-én Sarródon a polgármesteri hivatalban tartotta 

    A napirendi pontok között a  2004. évi munkarend és költségvetés, továbbá a webes pályázatok értékelése szerepelt. A napirend előtt Taschner Tamás titkár tájékoztatót adott a két közgyűlés között történt eseményekről.
    A közgyűlés elfogadta, hogy az Egyesület kapcsolatfelvételt kezdeményezzen a Visegrádi Négyekkel, a lehetséges partnerek között nevesítve Czesky Krumlov, Selmecbánya, Bielowicza, Valdnice-Lednice (CK) településeket. A Visegrádi Négyek- világörökség fórum, amelyhez legalább három település együttműködése szükséges, továbbá a világörökség senátorai program és a világörökség postai levlapon program szintén szerepel az egyesület jövőbeni tervei között.
    Logo- és arculat kérdésében is tanácskozott a közgyűlés. Elhangzott: Fertőszéplak már idén saját arculatot tervez a falunak, amelyhez –  a jogdíjtól eltekintve –   felajánlja az ingyenes csatlakozási lehetőséget.
    Többek között döntés született arról is, hogy a kezelési terv társadalmi vitáját – a településeken tartandó előadások alkalmával – le kell folytatni, ugyanakkor az Egyesület felkérte a Vilögörökség Nemzeti titkárságát, hogy a vitákat Máté Zsolt és Frankó Ákos vezesse.
    A tervek között szerepel egy Kerékpáros fórum szervezése, melynek témája a kerékpárút kiépítése, felújítása, karbantartása.
    Továbbá a Föld Napjának apropoján a falvak, kerékpárutak köztisztaságát elősegítő akciók szervezéséről is szó esett, továbbá az összes falvak programja munkarendben való szerepeltetésének szükségessége is.
    Ivanics Ferenc javasolta: a megyei program füzetben a fertőtáji települések programjai mellé a világörökségi jelet is helyezzék el.
    A települési infopontok tervezése, világörökség konferencia, zöld szálláshelyprogram, óriásplakát-kiállítás, a természetvédelemhez kapcsolódó világnapok alkalmával tervezett programok, továbbá a fiatal korosztálynak szánt pályázatok szintén részét képezik az Egyesület elfogadott munkatervének.
    A közgyűlés megszavazta a költségvetést csökkentő változtatásokat; egyébként a településenkénti tagdíj pontos összege a lakosság számától függ, amelynek alapján a pályázati keret terhére pontosítják majd a költségvetést.
    Az internetes szolgáltatás és a web-lap kérdésében is döntött a Fertőtáj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület közgyűlése.
    Az Egyesület a következő Közgyűlését 2004. március 12-én pénteken reggel  8.00-kor a hegykői polgármesteri hivatalban tartja.

T.T.
Fotó: Soproni KépIndex



2004. március 01., hétfő 23:30


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület