CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Megyei közgyűlés – szokatlan időpontban- Régiók központjai vagy városok régiói? Lehetőségek és kényszerpályák a csatlakozás után: tanácskozás Kőszegen

Megyei közgyűlés – szokatlan időpontban

A megszokott pénteki időponttól eltérően a megyei képviselőtestület március 4-én, csütörtökön délután tartja következő ülését, melynek napirendjén három előterjesztés szerepel. A képviselők elsőként „a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2003. évi költségvetésének módosítása” c. anyagról döntenek, majd az idei büdzsé kerül – immár második fordulóban – terítékre. Február 20-án első olvasatban tárgyalták a 2004. évi költségvetést, most ennek második fordulós tárgyalására kerül sor. Az előterjesztéshez az SZMSZ-ben meghatározott határidőig összesen 15 módosító indítvány érkezett, melyekről a szakbizottságok és a Pénzügyi Bizottság múlt heti ülésén foglalt állást. E vélemények összesítése kerül csütörtökön a képviselők elé, ahol a módosító indítványokról egyenként történik szavazás.

A megyei önkormányzat által fenntartott intézmények közül ezen az ülésen a Soproni Levéltár igazgatójának beszámolóját hallgathatják meg az intézmény tevékenységéről, az intézményi érdekvédelem helyzetéről.

Márciusban a megyei testület újabb ülést nem tart, március 15-i ünnepi közgyűlésének helyszíne az idei évben a lébényi Szent Jakab Plébániatemplom lesz, ahol a megemlékezés keretében adják át a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj Sajtó Tagozatának elismeréseit is.


Régiók központjai vagy városok régiói? Lehetőségek és kényszerpályák a csatlakozás után

Kőszeg Város Önkormányzata, valamint a Társadalomtudományok és Európa-tanulmányok Intézete (ISES) Alapítvány közös szervezésében Régiók központjai vagy városok régiói? Lehetőségek és kényszerpályák a csatlakozás után címmel előadást és fórumot tartanak Kőszegen a Jurisich Miklós Gimnázium dísztermében (Hunyadi u. 10.) március 4-én, (csütörtök) 16.30–19.00 óra között.
A programban elhangzik Baráth Etele államtitkár (NFT és EU Támogatások Hivatala) előadása, amelyet követően kerekasztal-beszélgetésre kerül sor. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői és témái: Kuntner Ferenc, polgármester: Kőszeg város fejlesztési elképzelései, Hollósi Szabolcs projektmenedzser: A Kőszegi Európai Egyetemi Intézet című projekt bemutatása, Kovács István városgondnok: A hulladék mennyiségének csökkentése, feldolgozása Kőszegen című projekt bemutatása, Dr. Tóth László, Kőszeg város jegyzője, Győrffy Gábor, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója, Polgár Tibor, a VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Nyugat-dunántúli Képviseletének vezetője
A fórumot Miszlivetz Ferenc, a Társadalomtudományok és Európa-tanulmányok Intézetének igazgatója vezeti.



2004. március 02., kedd 11:13


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület