CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Figo a százasok társaságában

Focinapló - 2004. február

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

február 3. Lezárultak az Afrika Kupa csoportmérkőzései. Nagy meglepetést, illetve magas színvonalat nem láthatott a nagyközönség. A továbbjutók: a házigazda Tunézia, Mali, Szenegál, Marokkó, Algéria, Guinea, valamint a legérdekesebb párosításban Nigéria és Kamerun.

február 5. Az angol FA-kupa küzdelmeiben ismételten egy olyan találkozót rendeztek, mely méltó reklámja lehet a labdarúgásnak. A Tottenham már 3:0-ra vezetett a Manchester City ellenében, a manchesteri gárda azonban 10 emberrel is egyenlíteni, sőt fordítani tudott, és 4:3-ra megnyerte a mérkőzést.

február 10. Kialakultak az elődöntők párosításai az Afrika Kupában, itt Tunézia Nigériával, míg Mali Marokkóval ütközik meg a döntőbe jutásért. A sikertelenség eredményeként a torna kapcsán lemondott Algéria és Egyiptom szövetségi kapitánya is.

február 14. Az Afrika kupát idén a házigazda Tunézia hódította el, mely a döntőben 2:1-re legyőzte Marokkó nemzeti válogatottját. A harmadik helyet Nigéria szerezte meg, ők Mali csapatát győzték le szintén 2:1-re.

február 18. Vegyesre sikeredett Lothar Matthäus bemutatkozása a magyar válogatott szövetségi kapitányának posztján. A Cipruson rendezett nemzetközi tornán elöbb legyőztük Örményországot 2:0-ra, majd Lettországot is 2:1-re, végül azonban a döntőben csúnya 0:3-as vereséget szenvedtünk Románia tartalékos válogatottjától.

február 18. Nevezetes dátum volt a mai Luis Figo életében, ugyanis az 1:1-re végződött Portugália – Anglia barátságos találkozón ünnepelhette 100. válogatottságát, belépve ezzel a százasok elit társaságába.

február 22. Megdöntötték minden idők leggyorsabb profi mesterhármasának rekordját. Az angol másodosztályban a Bournemouth csatára, James Hayter a Wrexhem elleni – egyébként 6:0-ra végződött – összecsapáson már 2 perc 20 másodperc alatt három találattal terhelte meg az ellenfél kapuját.



2004. március 07., vasárnap 19:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület