CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

,,Örömöt festek neked"
Játszóház a kismartoni Esterházy-kastélyban

    Színekkel és vidámsággal teli, az alkotókedvet is megpezsdítő játszóházba várják a gyermekeket Kismartonba (Eisenstadt) március 14-én.
     Az Esterházy-kastély festőműhellyé változik erre a napra. Uschi Kroyer-Zezelitsch előadóművész-mese-színmű- és versíró közreműködésével ad otthont a történelmi hely annak a rendezvénynek, amelyen a környező, szomszédos népek muzsikájának, énekének, táncának hatására minden 6 évesnél idősebb résztvevő festővé válhat.

    Az alaptéma az egymással szomszédos népek kultúrájának megismerése, amelynek felvillantására magyar, szlovén, cseh, horvát, roma zene szól majd, miközben a nemzetiségek mesekincsével, népművészetével is megismerkedhetnek a résztvevők, hogy aztán ők maguk is alkotáshoz lássanak, és az elhangzottak, látottak hatása alatt megfessék egy vászonfalra azt, ahogyan a szomszédos népeket, országokat, és velük együtt önmagukat is látják, azt, amilyennek a közös jövőt elképzelik.
    Két-két képet festhetnek majd az ifjú ,,művészek", amelyek egyikét hazavihetik, illetve március 18-án, és március 19-én kiállítás is nyílik  a munkákból az Esterházy kastélyban.
    A népek kultúrájának évét ünneplő osztrák szomszédok az uniós csatlakozást is egy jó alkalomnak tartják ahhoz, hogy a különböző, egymás mellett élő nemzetiségek kultúrkincsét, értékeit a gyermekek alkotás közben együtt felfedezzék.
 
    A rendezvénynek része egy, a határon átnyúló, Kőszeg és Felsőpulya (Obenpullendorf) iskolái közötti együttműködés, amelyhez a partneriskolák közös programja is kapcsolódik. Ennek keretében az Esterházy család életével és Joseph Haydn életművével a helyszínen ismerkednek meg a programban résztvevők.
    
    A foglalkozások vasárnap, március 14-én 10.30 órakor, 13.30 órakor és 16.00 órakor kezdődnek. Elővételben 10 euro, helyben 11 euro egy belépőjegy ára, a kísérőknek a belépés ingyenes.
    Az alkotásokból március 18-án, 18.30 órakor nyílik kiállítás, az ünnepélyes kiállítás-megnyitóra a játszóház minden résztvevőjét szívesen várják a szervezők. A kiállítás a továbbiakban pénteken, március 19-én 9.00 és 17.00 óra között látogatható.
 
    Kapcsolódó oldal: www.schloss-esterhazy.at

T.É.



2004. március 08., hétfő 17:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület