CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2023. február 7., kedd, Tódor, Rómeó napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

“Táj és kultúrák találkozása az Alpokalja és a Fertő vonzásában”
 
    Az idegenforgalomi ágazat szakemberei, intézmények, a kamara képviselői és a sajtó jelenlétében mutatták be tegnap, – a cyberpress oldalain már előzőleg ismertetett – ,  az Alpokalja Idegenforgalmi Alapítvány Tourinform Sopron irodája nyertes Phare CBC pályázatának köszönhetően megvalósult, határ menti együttműködésen alapuló program elemeit: az arculattervezési, a fotótár bővítési, a kiadványi, az installáció, valamint a belföldi kiállítási alpogramokat.
 
Horváthné Hoszpodár Katalalin irodavezető, a háttérban a mobil installációs mozaik

    A résztvevőket az Alpokalja Idegenforgalmi Alapítvány nevében Vig Péter elnök köszöntötte, a projektet részleteiben Horváthné Hoszpodár Katalin mutatta be.
    A határ menti együttműködésen alapuló, egy sikeres határmenti üdülőkörzet megvalósulásának céljával indított, 90 százalékos támogatottságú marketing program bruttó költségkerete 14,27 millió Ft volt, amelynek megvalósulását Sopron Megyei Jogú Város, a Tourismus Verband Eisenstadt, továbbá a Fertő-Hanság Nemzeti Park Neusiedler és Rosalia Régió  képviselete támogatta.
 

Vig Péter, az Alpokalja Idegenforgalmi Alapítvány elnöke

    Az alpogramok során követett alapelvek bemutatását követően a kiállított és igen látványos, mobil installációs rendszer is részletes bemutatásra került.
    A 90 ezer példányszámban megjelent kiadvány, amely indikatív jelölésekkel ellátott térképekkel az egész térséget lefedi, illetve amelyhez a térség programjait tartalmazó betétfüzet is tartozik – 3 évre tervezhető terjesztést tesz lehetővé. Terjesztésüknél svéd rendszert, kiadványi tárlókat használnak.
    Horváthné Hoszpodár Katalin, aki 1999 óta vezeti a Tourinform irodát, mintegy mérleget vonva szólt arról, hogy a kezdeti nehézségek ellenére lépésről lépésre jutottak előbbre a Sopront és környékét bemutató kiadványcsalád, információs térkép megjelentetésével. Jelenleg egy információs adatbázis létrehozása a cél, hosszútávon pedig, egy tuch-info rendszer megvalósítása, amelyeknek, temészetesen, a forráskereteit meg kell találni.

    A tevékenységük fő célja a térség újrapozicionálása, amely egy gigászi küzdelem szektorsemlegesen, érdektől függetlenül, ugyanakkor nonprofit módon, profi szolgáltatás biztosítása mellett - foglalta össze Vig Péter az Alpokalja Alapítvány Tourinform irodája tevékenységének lényegi vonását.
 
 

 Schlosser Ágnes, Makrai Izabella, Nagy Rita

    A rendezvényen Horváthné Hoszpodár Katalin bemutatta munkatársait. Makrai Izabella, Schlosser Ágnes és Nagy Rita a közlejövőben rendezendő vásárokra készülnek, hiszen március 12-14-én a Pécsi Utazási Börzén 9 m2-es standon, március 18-21 között  az Utazás 2004 Kiállításon és Vásáron 15 m2-es, míg március 26-28. között a Szegedi Utazás Kiállítás 9 m2-es standján mutatkozik be a soproni régió. Április 17-18 között Veszprémben a Megyei Utazás Kiállításon 6 m2-es standon lesz jelen Sopron és térsége.
    A térség képviseletét – a már megfelelő tapasztalatokat szerzett – Tourinform munkatársak látják el, akik kihasználva a közönségszolgálat nyújtotta lehetőséget – előre kidolgozott módszer alapján statisztikai felmérést végeznek a térség ismertségéről és az érdeklődők igényeiről.
 
    A rendezvényen jelenlévők közül Horváth Vilmos, a Kisalföld Volán Idegenforgalmi Üzletágvezetője, a helyi kamara elnöke a város turisztikai ágazatában dolgozók nevében köszönte meg a Tourinform munkáját.
    A hozzászólók elismerően szóltak a Tourinform iroda igen sokrétű tevékenységéről, és konkrétan a hiánypótló kiadványokról, javasolva azt is, hogy azoknak internetes változata is legyen elérhető.
    Molnár Tibor hegyközségi elnök (a szaknyelven mobil installációs mozaiknak nevezett), installáción megjelenő képi montázsról nyilatkozott elismerően, részletesen elemezve annak alkotóelemeit, hangulatát, képi üzenetét.
    Az idegenforgalom elismert szakemberei hangsúlyozták: a szakma érdeke, hogy támogassa továbbra is a Tourinform Irodát.
 

Walter Laciny, az eisenstadt-i Városházáról

    Walter Laciny, a Kismartoni (Eisenstadt) Városháza képviseletében Peter Nemeth polgármester üzenetét közvetítette. Hangsúlyozta: Fontos, hogy Sopron és Kismarton együtt képviselje a régiót, és együtt keresse a pénznélküliség gondjának megoldásait, a közöse fehaználható forrásokat, azért, hogy a látogatókat a régióba vonzzák.
    A közös projekt csak a kezdet - mondta Walter Laciny, hozzátéve: a közös történelmi múltat és földrajzi helyzetet az egymással szomszédos településeknek ki kell használniuk. A térség városai nem konkurenciái, hanem adottságaikban, programkínálatukban kiegészítői  egymásnak - mondta az osztrák partner.

T.É.

Kapcsolódó cikk:
“Táj és kultúrák találkozása az Alpok és a Fertő vonzásában”
 
 2004. március 10., szerda 20:11


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület