CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Színházi arcképcsarnok- Festőterem:Fodor-Lengyel Zoltán kiállítása- I Soproni utazási börze- Észlelő hétvége a Muckon- Tavaszváró Gyermek-néptánc Fesztivál- Koncertek: Amorf Ördögök, Mono-chrome

Színházi arcképcsarnok  2004. március 13-án, szombaton, 15:00 órakor a Színházi arcképcsarnok sorozatban Szenkovits Péter újságíró Nagy-Kálózy Eszterrel és Rudolf Péterrel beszélget. Helyszín: a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ.
Kapcsolódó cikk:
Keresztes Ildikó soproni sikere - Képriporttal -

Fodor-Lengyel Zoltán kiállítása  2004. március 13-án, szombaton, 17:30 órakor Fodor-Lengyel Zoltán nemzetközi Goya Nagydíjas festőművész  kiállítása nyílik a Festőteremben (Petőfi tér 8.) a A Pro Kultúra Sopron Kht. szervezésében.
A kiállítást megnyitja: Víg György újságíró, Közreműködnek a Wimmer-Line Design Stúdió modelljei, Wimmer Éva okleveles iparművész Víz és nimfák kollekciójával
A kiállítás megtekinthető: április 4-ig, naponta 10-18 óráig.

Fodor-Lengyel Zoltán 1963-ban Budapesten született.
Képzőművészeti tanulmányait Fischer Ernő magántanítványaként kezdte, majd Párizsban a Sorbonne egyetem grafikus szakán fejezi be, miközben Magyarországon az ELTE magyar-történelem szakán ís tanul. Húsz évesen nyitja első kiállítását a francia fővárosban, igen jelentős sikert érve el. Exkluzív szerződést köt a párizsi Galéria Art 3000-rel. 1985-től a párizsi Galeria Rochefoucauld művészeti vezetője, 1986-ban a párizsi Galeria Art 3000 társtulajdonosa lesz.
A nyolcvanas évek elejétől napjainkig közel százötven kiállítást rendez Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Belgiumban, Svájcban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Oroszországban és az Amerikai Egyesült Államokban nagy elismerések kíséretében.
1988-ban a NEMZETKÖZI GOYA NAGYDÍJ nyertese. 10 éves párizsi tartózkodás után 1990-ben Madridba költözik. Jelenleg is ott él, ugyan az év jelentős részében Miamiban is dolgozik. A kilencvenes években nemzetközi elfoglaltságai miatt már kevesebbet jár Magyarországon, de azért láthatjuk néhány kiemelkedő szereplését itthon is; 1990-ben a tizedik évét ünneplő Budapesti Tavaszi Fesztivál hívja meg kiállítani a Budapesti Kongresszusi Központba. 1992-ben a Hunnia Art mozi tűzi műsorára a róla készült dokumentumfilmeket. 1993-ban a Warner Bros. Lemezkiadó felkéri az Edda együttes lemezborítójának megtervezésére, ez a műve ma a Magyar Nemzeti Galéria kortárs gyűjteményében található.
1995-ben a Magyar Olimpiai Bizottság 100 éves évfordulójára rendelik meg tőle az évforduló hivatalos festményét. 1996-ban az Első Lovas Világtalálkozó hivatalos festményét festi meg. 1997-ben a budapesti Vasarely Múzeum rendez nagyszabású kiállítást műveiből. Ennek a kiállításnak az anyagából válogat a Szépművészeti Múzeum. (Zoltán az egyetlen kortárs magyar festő), akinek a múzeum gyűjteményében van alkotása.)
1998-ban Budapesten megszervezi képviseletét az ARTEL Galériában. 1999-ben megalapítja Madridban a „FUNDACIÓN ZOLTÁN"-t, és megalkotja a spanyol főváros közelében építészeti művét, a „CAJA DE CRISTAL"-T . 2001-ben Moszkvában rendez bemutatót műveiből.
2002-ben Miamiban nyitja meg képviseletét, a „KAPZATMOSPHERE GALLERY"-t.
Számos művét láthatjuk nemzetközi gyűjteményekben, intézmények és kortárs múzeumok falain. Ezek között található a brüsszeli Kortárs Múzeum, a lausaimei Olimpia Múzeum, a cuencai Kortárs Múzeum, a madridi Arte y Naturaleza, Coca Cola, ABC, UNION FENOSA alapítványok, a bilbaói Guggenheim Múzeum, Miami Art Múzeum, Spanyol Királyi Palota stb.
22 éves pályafutása alatt megjelent közel száz saját kiadványa, könyve, valamint munkáinak reprodukcióit láthatjuk egyéb más kiadványokban és címlapokon is. Életéről és munkásságáról több tucat televíziós dokumentumfilm készült különböző országok tv csatornáin, nem beszélve a közel 300 riportról és egyéb média szereplésekről.

I Soproni utazási börze 2004. március 13-án, szombton, 10:00 órakor kezdődik az I Soproni utazási börze, a soproni utazási irodák, turisztikai szolgáltató cégek kiállítása és vására a nyári szezon újdonságaival, ajánlataival. 11.00 és 15.00 órakor vetítéssel egybekötött élménybeszámolóra kerül sor Korfuról, és egy nílusi hajóútról a Világjáró Magazin közreműködésével. Helye: Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ, (Pro Kultúra Kht.), Sopron, Liszt Ferenc u. 1., Tel/Fax: 99/517-500.

Észlelő hétvége a Muckon 2004. március 13-án, szombaton, 19:00 órakor észlelő hétvégét tartanak a Muckon. Közös észlelésre várnak minden érdeklődőt távol a városi fényektől, ahol lehetőség nyílik az égbolt titkainak megismerésére. A programok és a helyszínek részletes leírása megtalálható a Stella Sopron honlapján: http://stella.sopron.hu
Érdeklődni lehet a Stella Sopron elektronikus levelezőlistáján: stella@sopron.hu, illetve a 06 30 266 6845-ös telefonszámon.

Tavaszváró Gyermek-néptánc Fesztivál  a GyIK-ban 2004. március 13-án, szombaton, 10:00 órakor Tavaszváró Gyermek-néptánc Fesztivált tartanak a Gyermek- és Ifjúsági Központban (Sopron, Ady Endre u. 10.),
10.00 órától játszóház, 14.00 órától bemutatók, majd táncház várja az érdeklődőket. Belépődíj: 300,- Ft

Koncertek- pénteken: Amorf Ördögök, szombaton: Mono-chrome  2004. március 12-én, pénteken, 22:00 órakor Amorf Ördögök koncert. Helye: Hangár Music Garden (Vándor Sándor utca, volt SOTEX).
2004. március 13-án, szombaton, 22:00 órakor Mono-chrome. Dj-k: Palotai, QQ + Parkinson Helye: Hangár Music Garden (Vándor Sándor utca, volt SOTEX).



2004. március 11., csütörtök 23:26


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület