CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Magyar lakodalmas vacsora Svájcban

Séfjeink sikere

Magyaros lakodalmas vacsora Svájcban

Baselban hatévenként rendezik meg a Le Salon Culinaire Mondialt. A szakmai megmérettetésen ott voltak a Soproni Szakácsklub tagjai is.

A világversenyről Gálos István csapatkapitány (Hotel Sopron), Krauszpek Ferenc (Hunguest Kastélyszálló Nagycenk), Hegedüs István (Danubius csoport, Juventus tanétterem), Major Zsolt, Horváth Csaba és Türr Tibor (mindhárman Bio-Sport Hotel Lővér), egy arany, négy ezüst és két bronzéremmel tért haza. Nemes halak és vadak színpompába öltöztetve gyümölccsel, zöldségekkel, pikáns mártásokkal fantázianevű ételsorukkal méltán nyerték el a zsűri elismerését, s az étel kompozíciójának kijáró legfényesebben csillogó érmet. A festett majolika étkészletben szervírozott Magyaros lakodalmas vacsorát, a kispolgári asztalt megjelenítő Esterházy-halvacsorát, a Széchenyi vadászvacsorát is érmekkel jutalmazta a zsűri. A poncichterek fatányéron felszolgált vacsorája nem csupán ízeivel aratott sikert, de a faragott faszobrokkal megjelenített tájjal és Sopron egykori látképével - a kiírásnak eleget téve - vívta ki az elismerést. A cserépedényben sütött Márton-napi libator is szakmai sikert hozott.

Gálos István elmondta, a svájci világversenyen elért remek szakmai eredményük (a magyar csapatok közül a legkiemelkedőbb) ismét rámutatott arra, hogy jó irányba tartanak. Az éremesőt követően a Soproni Szakácsklub két tagja, Hegedüs István és Major Zsolt a szakácsszövetségben átvehette a mesterszakács címet dokumentáló iratot.

Török M.Magda



1999. december 07., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület