CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Ötletek és tervek

Ifjúsági Fórum a Fidelitas szervezésében

    A Fidelitas Soproni Csoportja Ifjúsági Fórumot hirdetett meg, amelyen jelen voltak a soproni középiskolák diákönkormányzatainak képviselői, a Nyugat-Magyarországi Egyetem HÖK, és AISEC képviselői.

    A Fidelitas képviseletében Pongrácz Nóra elnök és Saller Tamás vezette a fórumot, amelynek meghívottja az önkormányzat testvérvárosi kapcsolatokért felelős munkatársa, Németh Éva volt. A fórum az önkormányzati referens kérdéseivel kezdődött, aki a jelenlévő fiataloktól azt igyekezett megtudakolni, hogy milyen véleménnyel vannak a városházán folyó munkáról,  hangsúlyozva azon szándékát, hogy a jelenlévőknek a városházáról kialakított véleményét pozitív irányba befolyásolja. A testvérvárosi kapcsolatok területéről a diákoknak többnyire azokról az együttműködésekről volt tudomásuk, amelyek révén a maguk iskolája is érintett volt.
    A továbbiakban a hivatal munkatársa Sopron testvérvárosi kapcsolatairól, a 2004. évre tervezett rendezvényekről adott részletes tájékoztatást, majd a tavasszal kihirdetésre kerülő pályázatokra hívta fel a fiatalok figyelmét, konkrétan is megnevezve a pályázatok során tapasztalt néhány olyan jellemző vonást, amelyek azok sikerét befolyásolhatják.
    A testvérvárosi kapcsolatok, és az azokat segítő, egyes soproni civil szervezetekkel kapcsolatos kérdéssel együtt, a fiatalok részéről felmerült, és megválaszolatlanul maradt a kérdés, hogy az polgármesteri hivatalban működik-e civil referens.
    További ötletek közt a résztvevő felek közösen hangsúlyozták, hogy a testvérvárosi együttműködés eddigi tapasztalatait felhasználva, a személyes kapcsolatok kialakítását segítő, egy jól kidolgozott rendszer szerint működő, diákcsere-programot kellene beindítani, amely az iskolák, intézmények közötti programot mintegy kiszélesítené, és amelyhez a város támogatásával is hozzájárulhatna.
    További, a magyar történelmi múlt, a helyi kulturális élet vonatkozásában is rendezvény-javaslatok hangzottak el a fiatalok ötletbörzéjén.

T.É.



2004. március 12., péntek 16:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület