CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A történelmi jelentőségű tettnek súlyát, legitimitását 10 ország 418 millió polgárának döntése adja meg

Schmitt Pál: Nem csatlakozunk, hanem újraegyesülünk

    Schmitt Pál, a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség alelnöke a FIDESZ Győr-Moson-Sopron Megyei Női Tagozata vendégeként nagy érdeklődés mellett tartott politikai fórumot pénteken Sopronban.
    A fórum előtti sajtótájékoztatón az alelnök beszámolt a Szövetség építésében elért eredményekről, hangsúlyozva: A 11500 polgári körrel, továbbá a Fidelitas-szal és a további szövetséges politikai erőkkel a FIDESZ, mennyiségileg és minőségileg is több lett, mint párt, igazi szövetséget alkot.
 

Kónya Istvánné, a FIDESZ Győr-Moson-Sopron Megyei Női Tagozatának elnöke és Schmitt Pál a sajtótájékoztatón 

    Az alelnök a közelgő európai parlamenti választásokról szólva rámutatott: a választás jó alkalom lesz arra, hogy a szövetség szervezettségét bebizonyítsa.
    Ugyanakkor egyfajta ,,bizonyítványosztás" lesz a választás - mondta az alelnök – amely arról szól, hogy a szavazók mennyire bíznak a jelenlegi kormányban.
    Az Első Szabad Európai választásról szólt Schmitt Pál rámutatva: olyan szabad választás előtt áll az ország, amilyenre Európa, jaltai megosztása óta nem volt példa. A történelmi jelentőségű tettnek súlyát, jelentőségét, legitimitását 10 ország 418 millió polgárának döntése adja meg. Egységes, egyben sokszínűségét megtartó Európa megteremtése a cél. A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség etikus kampányt kíván folytatni - mondta.
 
    A Szabad Európa lista 24 jelöltje, – akik megválasztásuk esetén, mind kimennek Brüsszelbe –egy, a nemzeti optimum által vezérelt 24 fős csapatot alkot - hangsúlyozta Schmitt Pál, hozzátéve: Minden jelöltnek megvan a pontos feladata, ismert az, hogy az Európai Palament működési struktúrájába. Figyelmeztetett: Európai Parlamenten belül az érdekérvényesítő lehetőség az Európai Néppárt frakciójában a legnagyobb, ezért a Magyar Köztársaság érdekei szempontjából is fontos, hogy a néppárti frakcióba minél többen jussanak be.

    Kiemelte: Dr. Szájer Józsefnek, – az EU-integráció bizottsága egykori elnökének, az Európai Konvent munkájában folyamatosan résztvevő politkusnak – az Európai Néppárt támogatásával az EU Parlament egyik vezetői posztját szánják.
    Az EU Parlament tagjainak feladata az itthon maradottak számára a biztonságos Európa megteremtése: A jóllét, a közbiztonság, a munkához való jog érvényesítése, az emberi szabadságjogokhoz való hozzáférés lehetősége, a család tiszteletének és biztonságának, a kultúrához való jogok érvényesülésének megteremtése.
    Az unióba való belépés utáni, a még megoldásra váró feladatokat szólva: a közös európai pénznem, a schengeni határ, a szabadságjogok némelyikének, az áruk szabad vándorlásának kérdésére is kitért Scmitt Pál, hangsúlyozva: folyamatában kell feltárni és használni az EU-ban adódó lehetőségeket, amelyekkel a nagyobb versenyhelyzetnek kitett magyar kis- és középvállalkozókat, a mezőgazdasággal foglalkozókat, időseket, nagycsaládokat kell minél több előnyhöz juttatni.
    A határon túli magyarság sorsával kapcsolatos kérdésre válaszolva, egy gondolatot idézett: A látóhatár addig tart, ameddig a szem ellát, az országhatár addig, ameddig az útlevél érvényes, a nemzethatár pedig addig, ameddig a szív érez. A szövetségnek nemzetben kell gondolkodnia - mondta a FIDESZ alelnöke.

T.É.



2004. március 14., vasárnap 11:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület