CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Soproni Erdélyi Kör aláírásgyűjtő felhívása a magyar nemzetiségűek magyar állampolgársága érdekében- Látogatás Maros megyében: tárlat a Páneurópai Piknik eseményeiről

A Soproni Erdélyi Kör aláírásgyűjtő felhívása a magyar nemzetiségűek magyar állampolgársága érdekében
    A Soproni Erdélyi Kör csatlakozva a Magyarok Világszövetsége felhívásához, aláírásokat gyűjt országos népszavazás kitűzésének kezdeményezéséhez az alábbi kérdésben: Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az, a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. tv.19.§ szerinti "Magyar igazolvánnyal" vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?
    Mindazok, akik támogatják a kezdeményezést, a gyűjtőívet 2004. március 16 és március 28. közötti időszakban, naponta  9-18 óra között írhatják alá az Erdélyi Házban (9400 Sopron, Fövényverem u.15.).
Felhívjuk az aláírni szándékozók figyelmét, hogy személyi számukat hozzák magukkal!

Látogatás Maros megyében Maros megyébe, Győr-Moson-Sopron testvérmegyéjébe látogat hivatalos meghívásra március 13-16. között Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke és Kara Ákos elnöki kabinetfőnök. Ezekben a napokban Erdélyben is sok helyütt zajlanak az 1848-49-es forradalom eseményeit felidéző megemlékezések, így március 14-én, vasárnap délelőtt az abasfalvi emlékműnél, délután 16.00 órakor a dicsőszentmártoni Magyar Házban. Március 15-én 9.00 órakor marosvásárhelyi Bernády házban a Páneurópai Piknik fotókiállítás megnyitása kerül sor, majd délután a  Székely Vértanúk szobránál lesz ünnepi megemlékezés.
Március 16-án a marosvásárhelyi Ipari Park megtekintésére szól a meghívás, délután pedig a Petru Maior és a Sapientia Egyetem rektoraival találkozik Ivanics Ferenc és Kara Ákos.



2004. március 14., vasárnap 11:19


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület