CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Az Ikva Rádió hírei
Kiesett a Magyar Kupából a Matáv Sopron labdarúgócsapata, miután tegnap 2:1 arányú vereséget szenvedett a Vasas otthonában. Nem sikerült a továbblépés a Soproni Ászok-SMAFC kosárlabdacsapatának sem a kupában; a soproniak ugyan egy ponttal, 86:85 arányban nyertek tegnap hazai pályán a Dombóvár ellenében, azonban összesítésben 5 ponttal alulmaradtak.
Győzőtt az Euroleasing-Orsi Sopron a női bajnokság aktuális játéknapján a Szeged vendégeként.
A végeredmény: Szeged-Orsi 63:80.

 "Az innovációs központ, inkubátorház megvalósulása és Sopron gazdasági fejlődése" - c. konferenciát tartanak a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központban. Az eseményen Waltar dezső városunk polgármestere is előadást tartott.

 Az ÉDÁSZ felülvizsgálta korábbi döntését s mégsem szünteti meg  soproni ügyfélszolgálati irodáját. A soproni iroda amely jelenleg a Plázában működik, a jövőben az inkubátorházban kaphat helyet.

Alapos ellenőrzésre számíthatnak a közeljövőben a soproni kereskedelmi egységek, mivel egy piackutató cég tesztvásárlókat keres a városban. A kiválasztott személyek konkrét megbízás alapján értékelhetik a szolgáltatás gyorsaságát, az ügyfélszolgálati munkatárs kedvességét, hozzáértését, az eladott termék minőségét.

A tavaszias időjárás beköszöntével a Sop. Városüzemeltetési Kft megkezdte a a város közterületeinek nagytakarítását. A tisztítási és karbantartási munkák mellett lakossági lomtalanítási akciót is szerveznek: MA a Várkerületen helyeznek el 6 darab konténert.

A Soproni Erdélyi Kör, csatlakozva a Magyarok Világszövetsége felhívásához, aláírást gyűjt a következő témában: Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy "Kedvezményes honosítással magyar állampolgárságot kapjon az, a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon élő személy, aki magyar nemzetiségét igazolni tudja"? Az aláírókat ezen a héten az Erdélyi Házban várják 9.00-től 19.00 óráig.

Európa több városához hasonlóan, Sopronban is megrendezik a Jézus Ház Evangelizációs Hetet, a VasVilla aulájában. A rendezvénysorozaton, mely március 17-től 21-ig tart, Berlinből közvetített műholdas igehirdetéseken, beszélgetéseken vehetnek részt az érdeklődők, naponta 18.00 órától. A soproni rendezvények szervezője a Testvérek Sopronért néven megalakult közösség, mely a baptista, evangélikus, evangéliumi és katolikus közösségekhez tartozó tagokból áll.

 Az ausztriai magyar munkavállalók jogsérelmeit orvosolja az a kismartoni (Eisenstadt) iroda, amely az osztrák szakszervezeti szövetség székházában működik. Az iroda munkájára egyre nagyobb szükség lesz, mivel jelenleg csak Burgenlandban 4083 hivatalos engedéllyel rendelkező magyar munkavállalót tartanak nyilván s számuk az uniós csatlakozás után bizonyára növekedni fog. Sok gondjuk akad az itt dolgozó magyaroknak, főként azért, mert nincsenek tisztában jogaikkal.

Regionális Fejlesztési Operatív Programot dolgozott ki a kormány, az uniós pályázati pénzek könnyebb megszerezhetőségéért. A program átfogó célja  az, hogy a 2004-2006. közötti időszakban a mintegy 120 milliárd forintnyi forráshoz a települések, közösségek sikeres pályázatokkal jussanak hozzá. A Nemzeti Fejlesztési Tanács által támogatott program megyei nyitó rendezvénye ma zajlik Győrben, az önkormányzat épületének dísztermében.

Ikva Rádió 94,1



2004. március 18., csütörtök 14:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület