Chef-ek találkozója Sopronban
Terített asztal mellett vitatták meg a szakma
időszerű kihívásait a soproni régió legkiválóbb chefjei.
Az
első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezett találkozótól a szervező
azt reméli, hogy a Sopronban és környékén dolgozó chefek a jövőben is rendszeresen
találkozva, klubba tömörülve segíthetik egymás munkáját.
Szakmaszeretet, magas szintű tudás, remek ízérzék
– ilyen a jó chef, akinek ételébe a megfelelő fűszerek mellé a lelkéből
is jut egy darabka. A soproni régió chefjei azért gyűltek össze, hogy tapasztalataikkal
segítsék egymás munkáját.
Lőke István, a sárvári Thermal Hotelből érkezett
a találkozóra. Mint mondja: “sok kollégája rendelkezik külföldön szerzett
tapasztalatokkal, amelyeket hasznos megosztani egymással, már csak azért
is, mert egymástól tanulhatnak a legtöbbet a leggyorsabban.”
Útkeresés és reform – így jellemezték a hazai gasztronómia
mai helyzetét a fórumon. A chéfek számára napjainkban az jelent kihívást,
hogy míg a vendégek egy része a megszokott és kedvelt hagyományos ételekhez
ragaszkodik, másik részük már az újat, a különlegeset keresik.
Mózes Péter szervező (Mediterrano, Sopron) szerint
a világ kinyílt. Úgy fogalmazott: “Becsempésztük Magyarországra a világ
minden részéről a különböző nemzeti gasztronómiai fogásokat, amelyeket
a magyar ízvilághoz formáltunk.”
A szakemberek egyetértettek abban, hogy csakis a
minőségi munka hozhat sikert, valamint egy chef csak akkor tud a szakmában
maradandót alkotni, ha át is adja tudását.
Tóth Anita Lilla
2004. március 23., kedd 20:11
|