CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. november 24., vasárnap, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Chef-ek találkozója Sopronban

    Terített asztal mellett vitatták meg a szakma időszerű kihívásait a soproni régió legkiválóbb chefjei.
    Az első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezett találkozótól a szervező azt reméli, hogy a Sopronban és környékén dolgozó chefek a jövőben is rendszeresen találkozva, klubba tömörülve segíthetik egymás munkáját.
    Szakmaszeretet, magas szintű tudás, remek ízérzék – ilyen a jó chef, akinek ételébe a megfelelő fűszerek mellé a lelkéből is jut egy darabka. A soproni régió chefjei azért gyűltek össze, hogy tapasztalataikkal segítsék egymás munkáját.
    Lőke István, a sárvári Thermal Hotelből érkezett a találkozóra. Mint mondja: “sok kollégája rendelkezik külföldön szerzett tapasztalatokkal, amelyeket hasznos megosztani egymással, már csak azért is, mert egymástól tanulhatnak a legtöbbet a leggyorsabban.”
    Útkeresés és reform – így jellemezték a hazai gasztronómia mai helyzetét a fórumon. A chéfek számára napjainkban az jelent kihívást, hogy míg a vendégek egy része a megszokott és kedvelt hagyományos ételekhez ragaszkodik, másik részük már az újat, a különlegeset keresik.
    Mózes Péter szervező (Mediterrano, Sopron) szerint a világ kinyílt. Úgy fogalmazott: “Becsempésztük Magyarországra a világ minden részéről a különböző nemzeti gasztronómiai fogásokat, amelyeket a magyar ízvilághoz formáltunk.”
    A szakemberek egyetértettek abban, hogy csakis a minőségi munka hozhat sikert, valamint egy chef csak akkor tud a szakmában maradandót alkotni, ha át is adja tudását.

Tóth Anita Lilla



2004. március 23., kedd 20:11


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület