CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Rendkívüli ülést tartott Sopron közgyűlése. A koalíciós képviselők a Soproni Konferencia Központban lévő üzletrészek értékesítése mellett döntöttek, bár az ellenzék nem támogatta az eladást: nemrég a város a Kft. 42 %-t vette meg 38 millió Ft -ért, most pedig a 100%-t adja el 34 millióért. Ennek oka, hogy a vállalkozás veszteséges. A befektetők üzletrészeit azért kellett megvásárolni, hogy most egyben értékesíthessék, mert csak így állíthatják meg a vagyonvesztést.

Holnap a soproniak a Várkerületi Mária-szobornál írhatják alá a Nemzeti Petíciót, ahol 10 órától 13 óráig Dr. Szájer József Sopron országgyűlési képviselője az aláírási standnál várja a soproniakat.

A Sopron-Szombathely vasútvonalon április 4-től, vasárnaptól részleges menetrendváltozás lép életbe. A változás csak a 21 és 24 óra között közlekedő vonatokat érinti. A részletekről a jegyvizsgálók, az állomási menetjegy pénztárak és a fali hirdetmények adnak tájékoztatást.

A Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat meghirdette idei pályázatait, 11 különböző területre. Pályázni lehet, többek között területfejlesztési, egészségmegőrző, külkapcsolati, sport, kulturális, oktatási témákban. A pályázható teljes összeg 24,2 millió forint, a keretösszeg változó: 500 forinttól 6,2 millió forintig terjedhet. A pályázatok benyújtásának határideje április 30-a. A felhívás megtalálható és letölthető a következő internetes oldalról: www.gymsmo.hu

Folytatódik Sopron közterületeinek nagytakarítása. A tisztítási és karbantartási munkák mellett lakossági lomtalanítási akciót is szerveznek: ma a Kertesi, az uszoda, a Bécsi utcákban és a Fűzfa soron helyeznek ki konténereket.

Április 10-étol újból indul a nagycenki Széchenyi Múzeumvasút. Az idei szezonban változást jelent, hogy az eddigi, kizárólag gőzmozdonnyal közlekedtetett szerelvény a menetrendbe foglaltak szerinti napokon többnyire dízel-vontatású mozdonnyal közlekedik majd a csaknem négy kilométer hosszú pályaszakaszon. A változtatásra költségcsökkentő céllal volt szükség.

Csatlakozva a Magyarok Világszövetsége felhívásához, a Soproni Erdélyi kör is aláírásgyűjtési akciót kezdett, melynek témája: az Országgyűlés alkosson törvényt arról, hogy magyar állampolgárságot kapjon az a külföldi személy, aki magát magyar nemzetiségűnek vallja és ezt igazolni is tudja.

A Fővárosi Bíróságon már látni vélik a két éve húzódó Globex-per végét. Dr.Varga Zoltán és büntető tanácsa az elmúlt héten újabb tanúkat hallgatott ki. Mint ismeretes, Postáné dr.Vellai Györgyi és társai különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt állnak bíróság előtt. A perben Sopron is érdekelt, hiszen a brókercég, a város közel 3,5 milliárdos vagyonával nem tudott elszámolni. A per július 7-én és 8-án folytatódik, majd a nyári szünet után szeptemberben ül össze ismét a büntető tanács.



2004. április 02., péntek 16:03


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület