CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Pongrácz Nóra: A pályáztatás nélküli üzletrész értékesítés igazságtalan más vállalkozások számára

Ellenzéki bírálat

Pongrácz Nóra a Polgári Összefogás frakciójának önkormányzati képviselője, a Fidelitas helyi szervezetének elnöke, országos alelnök  tartott sajtótájékoztatót 2004. április 2-án a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ üzletrészének értékesítése és  ingatlanrészének bérbeadásával kapcsolatos önkormányzati döntésekről.


Pongrácz Nóra

A képviselőnő bírálta és igazságtalannak tarja azt a módot, ahogyan a városvezetés pályáztatás nélkül értékesíti az üzletrészt a Tercia Kft. részére. Értékelése szerint  a pályáztatás nélküli értékesítés igazságtalan más vállalkozások számára, hiszen számos, jó, hasonló színvonalú szolgáltatást biztosító vendéglátóipari egység és vállalkozás működik a városban.
Pongrácz Nóra kifogásolta, hogy az ellenzék arra sem kapott választ, hogy minek az alapján történt ennek az egy vendéglátóipari cégnek a kiválasztása, pályáztatás nélkül nem kapott nyilvánosságot, az üzletrész értékesítési szándéka. A képviselőnő szerint akár meghívásos pályázattal és megfelelő minőségi garanciák beépítésével jobb feltételekkel is értékesíthető lett volna az üzletrész és a Serház bérbeadása.

A testületi ülésen elhangzott, hogy létezik a szerződés tervezetről ügyvédi vélemény, de ezt az ellenzék nem kapta meg. A képviselőnő kétségét fejezte ki, hogy egyáltalán létezik ilyen ügyvédi értékelés a szerződéssel kapcsolatban

A Polgári Összefogás demokrácia ellenesnek tartja a közgyűlési szavazási gyakorlatát is. A legutóbbi, rendkívüli közgyűlésen a testület először a módosító indítványokról szavazott, majd a határozati javaslatokról. Miután a második módosító javaslatot nem szavazták meg ezért az első határozati javaslat nem kapta volna meg a kellő támogatást. Ezért újraszavaztatták a módosító indítványt. Az ellenzék demokrácia ellenesnek tartja azt a módszert, ahogy egy előterjesztésről addig szavazzanak, míg nem napja meg a kellő többséget - mondta a Polgári Összefogás képviselője.

Pongrácz Nóra szerint demokráciában ilyen eset nem fordulhat elő. Ennek volt köszönhető, a képviselőnő és Havas András kivonulása az ülésteremből.

tsz
 



2004. április 03., szombat 09:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület