CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Az EU alkotmánya és annak hatása a hazai viszonyokra- Megyei elismerés Jürgen Lunemann-nak- Megjelent a Nyugat-Hírmondó áprilisi száma

Az EU alkotmánya és annak hatása a hazai viszonyokra Az EU alkotmánya és annak hatása a hazai viszonyokra címmel országos gyermekvédelmi fórumnak ad otthont holnap a soproni Városháza díszterme. A 10.00 órakor kezdődő rendezvényen előadást tart Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter.
A rendezvényen, többek között, a gyermek- és ifjúságvédelem aktuális kérdéseiről, a civil szféráról, uniós pályázati lehetőségekől is szó lesz.

Megyei elismerés Jürgen Lunemann-nak  2004. április 1-jétől új ügyvezető áll az Audi Hungaria Motor Kft. élén. Jürgen Lunemannt - aki három Győrben eltöltött év után távozik posztjáról és tér vissza hazájába – Thomas Faustman váltja a győri gyár élén.
    Ursula Seiler Albring, a Német Szövetségi Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete április 8-án ebédet ad a távozó Jürgen Luneman tiszteletére. Az eseményen dr. Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke Győr-Moson-Sopron megye emlékérmét és egy díszoklevelet ad át a távozó vezetőnek, kifejezve ezzel a megyei önkormányzat elismerését és köszönetét azért a munkáért, melyet Jürgen Lunemann a Nyugat-Dunántúli Régió és különösen Győr-Moson-Sopron megye gazdasági életének fellendítésért, a kultúra és az oktatás támogatásáért tett. (P.Z.)

Megjelent a Nyugat-Hírmondó áprilisi száma  A napokban vehetik kézbe az érdeklődő olvasók a Nyugat-Hírmondó című megyei kulturális és hírújság legfrissebb, áprilisi számát. A lap hasábjain az uniós csatlakozással kapcsolatosan körkérdésre válaszolva megszólalnak a megyei falvak, kistelepülések vezetői is, megfogalmazva gondolataikat arról, milyen hangulatban és reményekkel tekintenek hazánk integrációja elé. Több írás témájaként a közelgő Húsvét és az ahhoz kapcsolódó népszokások szerepelnek. Az eddigi hagyományt követve rövid, színes híradások olvashatók a településeken az elmúlt hónap során történt eseményekről.
Április 16-18. között ismét „Szeretet napok” lesznek Győrött, mely rendezvénnyel a szervezők a dévai árvák megsegítését tűzték ki célul. Ennek részletes programja is megtalálható a Nyugat-Hírmondó legújabb számában éppúgy, mint számos, most aktuális – önkormányzatokat és civil szervezeteket érintő -pályázati felhívás.(P.Z.)



2004. április 08., csütörtök 11:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület