CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

EU csatlakozás hatása Magyarországra: MSZP lakossági fórum- Megyei falugondnoki és polgármesteri találkozó Győrött- Megyei közgyűlés április 23-án

EU csatlakozás hatása Magyarországra: MSZP-s lakossági fórum Dr. Molnár Csaba, az MSZP megyei ügyvezető alelnöke lakossági fórumot tart a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnáziumban, 2004. április 15-én, csütörtökön 17 órától. Téma: a május 1-e utáni EU csatlakozás hatása Magyarországra. A rendezvényre minden érdeklődőt vár az MSZP Sopron és Környéke helyi Szervezete.

Megyei falugondnoki és polgármesteri találkozó  2003 decemberében 4 megyei település (Hövej, Dénesfa, Répceszemere, Győrasszonyfa) gazdagodott - a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat jelentős, közel 2,9 milliós támogatását is felhasználva - egy-egy falugondnoki kisbusszal.
    A jármű birtokba vétele óta eltelt hónapok több tanulsággal is szolgáltak, ezért dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke találkozót kezdeményezett az érintett települések polgármestereivel, melyre április 15-én, csütörtökön délelőtt 11.30 órakor a Győrött a Megyeházán kerül sor. Az érintett polgármesterek a falugondnoki tevékenységet ellátó munkatársukkal együtt vesznek részt a találkozón.
    A találkozó célja az, hogy a megyei önkormányzat vezetői megismerjék a támogatott települések e területen szerzett gyakorlati tapasztalatait.

Megyei közgyűlés április 23-án Április 23-án, pénteken a szokásos időben tartja következő ülését a megyei képviselőtestület. A képviselők elé 40 előterjesztés kerül. Többek között beszámoló hangzik el a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2003. évi tevékenységéről. A testület tájékoztatást kap a megye kistelepüléseinek közbiztonsági helyzetéről, valamint a határrend, a határőrizeti helyzet és a határfogalom alakulásáról.
    Módosítja a testület Szervezeti és Működési Szabályzatát, dönt a Megye Szolgálatáért díj sport, védelmi és rendészeti, környezetvédelmi, közoktatási, egészségügyi, közszolgálati tagozatának odaítélésről.
    A képviselők elé kerül a megyei önkormányzat 2004-2006. közötti időszakra szóló gyermek- és ifjúságvédelmi szakellátási terve. A megyei fenntartású intézmények közül ezen az ülésen a Doborjáni Ferenc Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola igazgatójának beszámolója hangzik el. A testület a Nyugat-Dunántúli Régió-központ tárgyában közgyűlési nyilatkozatot tesz. Döntenek a képviselők a megyei intézmények 2004. évi beruházási, felújítási, karbantartási, valamint beszerzési feladataira jóváhagyott keretösszeg felosztásáról is.
    A közgyűlés napirendjeinek teljes listája megtalálható a www.gymsmo.hu oldalon a Közgyűlések/Közgyűlés ülései cím alatt.



2004. április 13., kedd 12:10


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület