CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Az MSZP szlogenje: “Európában otthon vagyunk'.

Modern Európai Magyar Köztársaságot Európában
Az MSZP szlogenje:  “Európában otthon vagyunk".

    Dr. Molnár Csaba, az MSZP Győ-Moson-Sopron megyei területi Szövetsége ügyvezető alelnöke tartott fórumot Sopronban, amelyet megelőzően Kránitz László szocialista országgyűlési képviselő társaságában sajtótájékoztató keretében a választási kampány néhány eleméről szólt.

Kránitz László és Molnár Csaba

    Kifejtette: Magyarország történetének ez az egyik legnagyobb eseménye az EU-csatlakozás, amely során új lehetőségek egész sora nyílik meg, és új típusú problémákkal is szembe kell néznünk.
    Molnár Csaba tényekként említette: aki belépett az EU-ba, az nem akart kilépni. a kívülállók pedig befelé törekszenek, mindenkinek nőtt a gazdasága a belépés után (Portugália: 42-71%, Írország: 42-115%). Magyarország már 54 %-os szintről kezd, lesznek változások: lesznek szigorú új szabályok és felszakadnak korlátok.
    A politikus a továbbiakban kijelentette: önálló döntést hoztunk a népszavazással tavaly és önállóan dolgozunk a jobb sorsunkért ezután is. Az Unió csak lehetőség, nem pedig a földi paradicsom.
- Az új kihívás az, hogy kik képviseljék a magyar társadalmat az Európai Parlamentben.  Szerintünk  az EP-választásnak arról kell szólnia, hogy az egyes politikai erők milyen közös Európát szeretnének. Magyarország jövöje: Modern Európai Magyar Köztársaság;  Nekünk szociáldemokratáknak Európa jövője a szociális Európa a modern szociáldemokrata értékekkel, amiket az Európai Szocialista Párt képvisel az EP-ben. Ezért a szlogenünk: “Európában otthon vagyunk" - mondta Dr. Molnár Csaba aki arról is szólt, hogy helytelen a politikai ellenfeleik azon véleménye, miszerint ez a választás a magyar belpolitikáról szól. Az EP-választáson nem a Medgyessy-kormányról kell vélemény mondani, mert ennek a választásnak a magyar belpolitikára nézve semmilyen közjogi hatása nincs - jelentette ki a politikus hozzátéve:
- Amennyiben az ellenfeleik mégis ezt akarják, akkor a szocialisták állnak elébe.
    A Fidesz által a kampányuk központi témájává tett szociális, jóléti kérdésekben a Medgyessy-kormány 2 év alatt többet tett, mint elődje 4 év alatt. - jelentette ki a politikus, például hozva fel – többek között – a 2x100 nap programját, az adócsökkentést (szja, tao, eva), a munkanélküliség csökkenését, a nyugdíjemelést, a gyermekék után járó szocpol-juttatást.
A továbbiakban Molnár Csaba bírálta a Fidesz aláírásgyűjtő kampányát, kijelentve: azzal a Fidesz a költségvetés módosítását akarja elémi.
    Az MSZP számításai szerint a petíció követeléseinek teljesítése 650 Mrd forintba – 400 Mrd Ft kiadás + 250 Mrd Ft kieső bevétel – kerülne. Ez egy átlagos magyar családnak 250.000.-Ft adóemelést jelentene - vélte a politikus.
    Az MSZP igazi európai párt, a nemzeti összefogás pártja - jelentette ki, hangsúlyozva a nemzeti összefogás egységességét. A békés nemzetegyesítés feltétele, hogy a szomszédos államok is minél előbb csatlakozzanak az EU-hoz - mondta.
    Az MSZP becsületes politikai küzdelemben bízik, június 13-a után pedig az ország érdekét szolgáló, fontos nemzeti kérdésekben való összefogásban.
T.É.



2004. április 15., csütörtök 23:19


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület