CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


A Megyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a Sopron közigazgatási területén, és a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő utakon és közterületeken, a baleset folytán megsérült, vagy egyéb okból a közúton őrizetlenül hagyott gépjárművek elszállítására, tárolására és felelős őrzésére. A részletes pályázati kiírás április 30-ig vehető át a Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdasági Szerv, Műszaki és Üzemeltetési osztályán ( Győr, Szent Imre u. 2-4. Tel: 96/520-042) valamint a Sopron Rendőrkapitányság Hivatalvezetőjénél ( Sopron, Lackner K. u. 5. Tel: 99/320-689). A pályázat beadásának határideje: 2004. május 28.

Folytatódik Sopron közterületeinek nagytakarítása. A tisztítási és karbantartási munkák mellett lakossági lomtalanítási akciót is szerveznek: ma április 20-án a Kassai-; az Ónodi-; a Balogh Á.-; a Csóronfalvi-; a Vak Bottyán-utcában és a Lóki soron helyeznek ki konténereket.

EU-felkészítő: az adózás változásai 2004. május 1. után A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara és az APEH Megyei Igazgatósága konzultációval egybekötött tájékoztatót tart a vállalkozások számára 2004. április 22-én, csütörtökön 16-18 óra között a Kamara székházában (Sopron, Deák tér 14.) a 2004. május 1. utáni adózási rendről és számlakiállításról.

Nem EU konformak a soproni játszóterek, felújításukra hatalmas összegeket kellene fordítani. A Soproni Városüzemeltetési Kft a tavaszi időszakban egyelőre a homokozók felújítását és homokcseréjét tervezi.

Véradás: ma, április 20-án Kópháza segítőkész lakóit várják véradásra 16.00-tól 19.00 óráig a művelődési házban.

A földművelési minisztérium Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrzési Főosztálya az elmúlt héten kezdte meg és tegnap /ápr.19./ fejezte be a térségben a veszettség elleni vakcinák kihelyezését. Kérik az eb tulajdonosokat, hogy 21 napig csak pórázon vigyék közterületre kedvenceiket.

A kihelyezett vakcina emberre, állatra veszélyt nem jelent, ennek ellenére nem szabad hozzányúlni. Aki a vakcinázott területen elhullott vadon élő, vagy háziállatot talál, értesítse a legközelebbi állatorvost, a helyi önkormányzatot vagy vadásztársaságot.

A Lővér fedett uszoda tájékoztatója a hétvégi nyitva tartásról: A XII. Szuperinfó 24 órás úszónap rendezvény miatt az uszoda április 24. szombat reggel 9-11 óráig tart nyitva! Szombaton 9 órától a bébi úszás megrendezésre kerül. Az uszoda 2004. április 24-én szombat 11 órától - április 25. vasárnap 15 óráig zárva tart! Április 25-én vasárnap 15-20 óráig tart nyitva. A 24 órás úszás megtekintésére a belépés díjtalan!

Három napos programmal készül városunk arra, hogy emlékezetessé tegye az uniós csatlakozás napját. Jövő péntekre /ápr.30./ 8 faházat állítanak fel a Fő téren, melyekben az Uniót alapító tagországokat mutatják be. Nemzetközi konferencia zajlik majd április 30. és május 2. között fiatal üzletemberek számára a Pannonia med Hotelban. Ideiglenesen megnyitják a határt Sopronpusztánál és Brennbergbányánál és ezeken a helyeken "utolsó napi pecsételés" lesz, az ideiglenesen kibocsátott emlékútlevelekbe. A Fő téren és a város különböző pontjain pl. a Jereván lakótelepen sport -és kultúrális rendezvények zajlanak. Az "Európa Futás" szombaton /május 1./ 14.00 órakor Eisenstadtból indul, majd a mezőny folyamatosan érkezik Sopron Fő terére.



2004. április 20., kedd 12:52


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület