CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Líceumi zenés délután- VII. Dalos-hegyi Kórustalálkozó- 'Európai Vaskultúra Útja'- Duray Miklós Sopronban: Magyarság az európai uniós csatlakozás előtt és után- Észlelő hétvége a Muckon

Líceumi zenés délután 2001. április 21-én, szerdán, 17.00 órakor Zenés délutánt tartanak a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) dísztermében, amelyen közreműködnek a Líceum fuvolista és orgonista növendékei.Felkészítő tanárok: Budaker Dóra, Róth Márton.

Mátyás nagycsütörtöki koronázása A Szent Korona misztériumáról tartott előadássorozatban Mátyás nagycsütörtöki koronázása címmel tart előadást dr. Varga Tibor jogtörténész a Wrenckh Ede Közösségi Házban, a Szent György u. 7. szám alatt, április 22-én, csütörtökön 18.00 órakor.

VII. Dalos-hegyi Kórustalálkozó 2004. április 23-án, pénteken, 10:00 órakor kezdődik a hagyományos Dalos-hegyi Kórustalálkozó
A program: 10 órakor találkozó a várisi erdőben a zenepavilonnál – közös éneklés, emlékfa ültetés;
Séta a Dalos-hegyre – koszorúzás a Daloskőnél, kórusművek bemutatása;
17 órakor Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban Városi Dalos-hegyi emlékhangverseny
A hangverseny után Toronyzene a Fő téren.
Újra szól a dal a Dalos-hegyen

"Európai Vaskultúra Útja"  2004. április 23-án, pénteken, 15:00 órakor A Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége és az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesületek Győr-Moson-Sopron területén működő szervezetei szervezésében turisztikai marketing kiállítás nyílik "Európai Vaskultúra Útja" magyarországi állomásai címmel.
A megjelenteket köszönti: Kelemen Imre elnök MTESZ Soproni Városi Szervezetei

Az előadások között elhangzik: A múzeumok és a vaskultúra útja (dr. habil. Vámos Éva, Országos Műszaki Múzeum főigazgatója, MTESZ Technikatörténeti Bizottság titkára), Magyarország és régiónk vastörténeti emlékei, relikviái, amelyekkel a hazai és a nemzetközi kultúrturizmushoz eredményesen kapcsolódhatunk
( Drótos László, Észak-magyarországi program koordinátor), A legkorábbi vaskohászati emlékek a Dunántúlon (dr. Gömöri János Soproni Múzeum, MTA VEAB Iparrégészeti és Archeometriai Munkabizottság elnöke). A rendezvény helye a Hotel Szieszta (Lővér krt. 37.).

Magyarság az európai uniós csatlakozás előtt és után A FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Kulturális Tagozat Győr-Moson-Sopron megyei területi tanácsa szervezésében Duray Miklós, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja ügyvezető alelnöke tart előadást  Magyarság az európai uniós csatlakozás előtt és után címmel
A rendezvény 2004. április 23-án, pénteken 18 órakor lesz a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) dísztermében (Sopron, Széchenyi tér 11.).

Észlelő hétvége a Muckon  2004. április 23-án,  pénteken, 20:00 órakor közös észlelést tart a Stella Sopron  távol a városi fényektől, ahol lehetőség nyílik az égbolt titkainak megismerésére.
A programok és a helyszínek részletes leírása megtalálható a Stella Sopron honlapján: http://stella.sopron.hu
Érdeklődni lehet a Stella Sopron elektronikus levelezőlistáján: stella@sopron.hu, illetve a 06 30 266 6845-ös telefonszámon.



2004. április 20., kedd 21:04


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület