CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Még egy hét a pályázatok beadásáig

Még egy hét a pályázatok beadásáig
Nemzetközi figyelem központjában a családbarát munkahely pályázat

Az Európai Unióhoz való csatlakozás előtti hetekben az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Hivatal) is kiemelt figyelemmel kíséri a magyar „Családbarát Munkahely 2004” pályázatot, amelyet a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium és az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal megbízásából a Foglalkoztatási Hivatal idén márciusban hirdetett meg. A családbarát intézkedések fontos szerepet kapnak az EU Foglakoztatáspolitikai Irányelveiben.

Burány Sándor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter szerint a 2003. évi pályázat alapján is várható, hogy a 2004. évi nyertesek a vállalatvezetés és menedzsment olyan példáit mutatják fel, ahol a bevezetett rugalmasság a munkaadók és a munkavállalók kölcsönös előnyére szolgál.
A Családbarát Munkahely pályázatra még egy hétig lehet jelentkezni.

Az ILO (International Labour Organization) Nemzetközi Munkaügyi Hivatal, amely kulcsszerepet játszik a kormányok, a munkavállalói és a munkaadói szervezetek és a multinacionális vállalatok részére útmutató alapelvek kialakításában, érdeklődéssel tekint az idei évi Családbarát Munkahely pályázatra. A nemzetközi szervezet számára fontos, hogy a magyar non-profit és profitorientált vállalatok milyen családbarát intézkedéseket alkalmaznak és vezetnek be a jövőben munkavállalóik családi kötelezettségének könnyítésére. Petra Ulshoffer az ILO Közép és Kelet-Európai budapesti subregionális irodájának igazgatója a munkaadók szempontjából fontosnak tartja a megméretést, hiszen a családbarát intézkedések bevezetése nemcsak a vállalat versenyképességének javítása miatt fontos, de szerepel az EU Foglalkoztatáspolitikai Irányelveiben is. A családbarát intézkedések mérésére és követésére külföldön már évek óta bevett gyakorlat van, május 1-je után az Európai Unió tapasztalatainak felhasználásával hazánkban is felerősödnek az erre irányuló támogató tevékenységek.

A Családbarát Munkahely pályázat ötödik alkalommal került kiírásra azon vállalatok és intézmények számára, amelyek messzemenőkig figyelembe veszik az alkalmazottak családi kötelezettségeit. A beérkező pályázatokat szakmai bizottság bírálja el. Tagjai között szerepel az Országos Érdekegyeztető Tanács, a Nőképviseleti Tanács, valamint a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal és a Foglalkoztatási Hivatal.
A pályázat beadási határideje: 2004. április 29.
A pályázati adatlap letölthető a minisztérium honlapjáról: www.fmm.gov.hu

Budapest, 2004. április 22.



2004. április 22., csütörtök 17:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület