CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

,,Nincs szó arról, hogy a megyei önkormányzat a Cseresznye sori gyermekotthonban alakítaná ki a speciális gyermekotthont'

Szabó Miklós közgyűlési alelnök: „Riogatás helyett elképzeléseket várunk.”

A megyei képviselőtestület üléseit megelőzően a tisztségviselők a megyei közgyűlés szorosan vett napirendjein kívül a felmerülő aktuális kérdésekre való válaszadásuk között reagáltak Kalmár István alpolgármester Cseresznye sori Gyemekotthonnal kapcsolatos – soproni sajtótájékoztatón elhangzott – aggodalmaira, amelyek szerint, a gyermekotthonba költöztetnék a régió speciális ellátást igénylő, deviáns fiataljait.
Szabó Miklós, a területért felelős alelnök ennek kapcsán is mertette: a megyei közgyűlés 20. napirendi pontjaként „Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzatának gyermek- és ifjúságvédelmi szakellátási terve 2004-2006. között” címmel kerül előterjesztés a testület elé.
,,Légből kapott dolgoknak" nevezte a megyei közgyűlés alelnöke a elnöke a soproni alpolgármester által megfogalmazottakat.
,,Az előterjesztés helyzetelemzést ad és nem konkrét döntést fogalmaz meg. A szövegben szó sincs arról, hogy a megyei önkormányzat a Cseresznye sori lakásotthonban alakítaná ki a speciális gyermekotthont. Szó sincs arról, hogy a régió speciális ellátást igénylő gyermekeit Sopronban helyeznénk el. Erre nincs is jogosítványunk. Örülnénk, ha Sopron város vezetése mihamarabb kialakítaná és az egyeztető tárgyalásokon ismertetné saját gyermekvédelmi koncepcióját (amit a törvény a megyei jogú városok számára 2006. január 1-jétől kötelezővé tesz). A megyei önkormányzat csak ennek ismeretében tudja átalakítani gyermekvédelmi rendszerét. Riogatás helyett elképzeléseket várunk!" – fogalmazott az alelnök.



2004. április 23., péntek 13:25


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület