CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Dalos-hegyi kórustalálkozó- Determin Szuperinfó 24-Úszónap-Városi Ki mit tud?- Színházi Arcképcsarnok: Selmeczi Roland- Felhívás temetőgondozásra- Kolozsvári festőiskola-Vasárnapi Muzsika-Színház

 
A VII. Dalos-hegyi Kórustalálkozó 650 fellépő énekessel, 1000 résztvevővel, 18 kórus közreműködésével tartották meg a VII. Dalos-hegyi Kórustalálkozót.

Az immár hagyományos helyszíneken, a Várisi Zenepavilonnál, a Daloskőnél kezdődött rendezvény részeként a résztvevők természetismereti tanösvény bejáráson is merkedtek a Dalos-hegy élővilágával, majd a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban emlékhangversenyen ünnepeltek a kórusok.
Este, a szintén elmaradhatatlan toronyzene csendült fel a Tűztoronyból. Az eseményről oldalainkon hamarosan bővebben is beszámolunk.
  Determin Szuperinfó 24 - Úszónap 2004. április 24-25-én rendezik meg a Determin Szuperinfó 24 - Úszónapot. A verseny helye, ideje: Sopron, Lővér Uszoda 2004. április 24-én 12 órától április 25-én 12 óráig.
,,A Szuperinfó 1992 óta szervez 24 órás úszásokat Sopronban. Évről-évre egyre többen  jelentkeznek, azonban az uszoda  méretei 16+1 csapatban maximálják az indulók számát - így a rendezvényen való részvétel már eleve nagy dicsőséget jelent. A rendezők minden évben színvonalos programról gondoskodnak, ezáltal az úszónap kiemelkedik az egyszerű sportrendezvények köréből és a legnépszerűbb soproni rendezvények egyike." - olvasható a http://www.sopron.hu/uszonap oldalon, ahol az úszonap részletes programja, a verseny szabályai, a sávbeosztás, az előző évek eseményeit bemutató fotóalbum és több további részletes információ is megtalálható.
Kapcsolódó cikk: Determin – Szuperinfó 24 órás úszónap

V. Városi "Ki mit tud?" vetélkedő Ötödik alaklommal rendezik meg a Városi "Ki mit tud?" vetélkedőt szombaton a Gyermek- és Ifjúsági Központban (Sopron, Ady Endre u. 10.). A rendezvény 9.00 órakor kezdődik.

Színházi Arcképcsarnok: Selmeczi Roland színművész a vendég 2004. április 24-én, szombaton, 16:00 órakor a Színházi Arcképcsarnok sorozat vendége: Selmeczi Roland színművész, akinek beszélgetőtársa: Szenkovits Péter újságíró. Helyszín: a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ, Sopron, Liszt Ferenc u. 1.

Felhívás temetőgondozásra A Soproni Zsidó Hitközség szeretettel vár minden jó érzésű, emlékezni és tenni akaró soproni lakost 2004. április 25-én, délelőtt 10.00 órakor a soproni zsidó temetőben temetőgondozásra. A 60. év méltó megemlékezéséhez már elindultak a munkák. Szükség van metszőollóra, fűnyíróra, bozótkésre, súrolókefére, sarlóra, bármilyen olyan munkaeszközre, amivel dolgozni lehet és némi harapnivalóra.

A Soproni Zsidó Hitközség külön köszönetét fejezi ki a Hit Gyülekezetének, akik önzetlen és odaadó segítséggel, fáradtságot nem kímélve évek óta rendben tartják a megye zsidó temetőit, így a sopronit is. Továbbá köszönet illeti az evangélikus és a református egyház néhány presbiterét, akik az első hívó szóra segítő szándékukkal megkerestek a Hitközséget.

Mesterek és Tanítványok a XX. századi kolozsvári festőiskolák művészeinek alkotásai Mesterek és Tanítványok címmel nyílik az Erdélyi Házban (Sopron, Fövényverem u. 15.)  április 25-én, 17.00 órakor a XX. századi kolozsvári festőiskolák művészeinek alkotásaiból válogatott kiállítás. A tárlatot megnyitja Takács Péter, műgyűjtő, a kiállítás május 8-ig látogatható, hétköznapokon 10-14 óráig, szombaton 10-12 óráig.
,,Az elszakított nemzetrész (elveszítettük az ország területének kétharmadát, a népesség egyharmadát) az elmúlt nyolcvan év során a nemzeti elnyomást
gyakorló hatalommal szemben a védekező, megőrző, bezárkózó stratégiát építette ki. Az elmúlt tizennégy év során nyílik arra lehetőség, hogy megismerjük a
panteista, a mitikus szülőföldhöz kötődő, sajátos erdélyi képzőművészetet.

Ma arra vállalkozunk, hogy ha töredékesen is, egy-egy festőiskola művészeit, - mestereket és tanítványokat, akik később maguk is mesterek és tanárok -
fölvonultassuk cgy kiállítás keretében.
Kincses Kolozsvárra esett a választásunk, mert Nagybánya mellett és a Nagybányai Festőiskola 1944-ben történő mcgszünését követően, itt teljesedik ki
az erdélyi magyar képzőművészet, mely napjainkra, ha megismerjük, „megtanuljuk", elfogadjuk nemzeti művészetünk közös kincse lehet."

 Vasárnapi muzsika 2004. április 25-én, vasárnap, 17:00 órakor a Vasárnapi muzsika rendezvénysorozat keretében a Musica Sonora kamarazenekar hangversenye hangzik el a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban, (Pro Kultúra Kht.) Sopron, Liszt Ferenc u. 1. Tel/Fax: 99/517-500.

A soproni Petőfi Színház hétvégi műsora 2004. április 24., szombat 19:00 óra : A vágy villamosa (Lackner-bérlet); 2004. április 25., vasárnap  19:00 óra: A vágy villamosa (Madách-bérlet); 2004. április 25., vasárnap  19:30 óra  Kedves hazug (Jászai-bérlet kombinált).

Kapcsolódó cikkek a Színházvilág rovatban.



2004. április 23., péntek 23:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület