CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

24 óra a sport jegyében

Nehéz beszámolót írni egy sportrendezvényről. Főleg akkor, ha azon a szerző immár az ötödik alkalommal vesz részt. Ezzel nem magyarázkodni akarok a lentebb olvasható bizonyítványom miatt, csak eszembe jutott. Ráadásul egy ideje rendszeresen írok az úszónapokról, így bizonyos sorokhoz lassan már sablont is készíthetnék. De maradjunk a feltételes módnál, és lássuk, mi is történt idén! Mert eseményben most sem volt hiány...

Objektívan az eseményről
2004. április 24-25-én került megrendezésre a 13. Determin Szuperinfó 24 úszónap. A szombat déltől vasárnap délig tartó rendezvényre idén 17 csapat nevezését fogadták el a szervezők. A résztvevők összesen több mint 39ezer hosszt úsztak, ezzel a Kisalföld jóvoltából 100.000-nél is több forinthoz juttatták a Halmozottan Sérült Gyermekek Fejlesztésért Alapítványt – ugyanis minden egyes leúszott hossz után 3 forinttal gazdagította a szervezetet.

A verseny végeredménye:
1. V-izirájdersz 3227 hossz
2. Aquarázs 2938 hossz
3. Spongyabob 2852 hossz

4. Blugy-blugy-glugy 2594 hossz
5. Trambulin 2532 hossz
6. Porecsi delfinek 2508 hossz
7. Cybercápák 2479 hossz
8. Száguldó (k)üllok 2349 hossz
9. Full-dock-lók 2343 hossz
10. Haldokló teknosök 2341 hossz
11. Bepfulladunk 2259 hossz
12. Kedvenc-klub 2168 hossz
13. Postás szivacsok 2150 hossz
14. Noe bárkája 2034 hossz
15. Aksi 1915 hossz
16. Dai bingu pompu 1696 hossz
17. Lamantinok 1290 hossz

A CyberPress.Sopron magazint is kiadó Internet-Sopron Egyesület csapata, a CyberCápák már öt éve vesz részt a rendezvényen, s idén a 7. helyezést érte el.

A rendezvényről készült képek a hét során folyamatosan kerülnek fel az úszónap hivatalos honlapjára, az uszonap.sopron.hu-ra. Olvasóinktól is várjuk az esetleges úszónappal kapcsolatos képeket, felvételeket!

Ugyanez egy kicsit szubjektíven

Vasárnap 11.59
Már csak egy perc van hátra az idei úszónapból. Milyen gyorsan eltelt megint ez a 24 óra! "Durva, immáron úszónapokban is lehetne számolni az időt." – jegyezte meg egy ismerősöm szombat délután. Belegondolva igaza va. Hiszen néhány perccel ezelőtt számoltunk így együtt vissza, igaz, a 12. úszónapon. Most pedig megint eljött a finálé, a rendezők táncolnak az asztalnál, mindenki lélegzetet visszafojtva figyel. S hirtelen…

Vasárnap 12.42
Idén hetedikek lettünk. Ez két hellyel jobb mint a tavalyelőtti, és két helyezéssel rosszabb mint a tavalyi. Arany középút, vagy minek nevezik. Pedig éjjel eléggé belehúztunk. A Postás szivacsok egyik embere jött oda megkérdezni, hogy mitől porzik a víz a sávunkban. Három emberünk egy óra alatt 154 hosszt úszott le, amely csúcsnak számított az eddigi évekhez képest - nemhiába nyerték meg az egyetemi úszóbajnokságot... Aztán a V-izirájdersz 160 hosszal lekörözött. Majd jövőre... Hiszen minden évben úgy válunk el: találkozunk újra!

Vasárnap 12.40
Az első három helyezett csapat fenn áll a dobogón. Milyen furcsa, hogy idén nem az Aquarázs lett az első, már megszoktuk, hogy ők nyernek. Idén viszont egy új csapat tört a dobogó első fokára, a V-izirájdersz. Harmadik helyezett viszont a miskolci Spongyabob lett. Adri-Kati, ha tavaly nem találjátok ki, hogy nem velünk úsztok, hanem egy önálló csapatot hoztok, mennyivel másabb lehetett volna most az eredmény... :)

Vasárnap 12.35
Kimegyek átvenni a díjat. Nem csak a főrendező szorít velem kezet, hanem egy sérült gyerek is. Idén nem csak magunk miatt úsztunk, nem csak a verseny kedvéért, hanem miattuk is. Kapunk egy megható oklevelet, s egy aranyos képet. Emlék lesz mindkettő...

Vasárnap 11.30
Bent vagyunk az utolsó félórában. Innentől már ismét rendben mennek a dolgok. Emberek a vízben, hangulat a tetőfokán. Andi táncol a többi rendezővel együtt, s bíztatják az úszókat.

Vasárnap 10.20
Idén az ütősök meglepetéssel készültek. Talán egész évben arra edzettek, hogy csövesek lehessenek. A szokásos hangszerek helyett műanyag csövekkel, kukákkal és hordókkal érkeztek - felejthetetlen hangulatot varázsolva.

Vasárnap 9.40
Az előbb futottam össze az Andival [Wallner Andrea főrendező - a szerk]. Csak úgy áradt belőle a frisseség. El ne felejtsem majd megkérdezni, hogyan csinálja ezt. Lelkes, jókedvű, hamarosan talán még táncra is perdül.

Vasárnap 8.20
Ismét gond van a beosztással. Azaz csak lenne, mert hirtelen három lány jön oda hozzánk, és megkérdezik, hogy úszhatnak-e nálunk. Igent mondok, s a probléma megoldva.

Vasárnap 6.55
"Ugye nem alszol?" - kérdezi húgom. Ismét próbálkozás a szemekkel - harmadszorra sikerül is. Két és fél óra alvás van mögöttem. Elmegyek megnézni a többieket. Szabadvári Imi, az egyik rendező kikerekedett szemekkel néz rám. Kiderül, hogy aggódott értünk, mert nem jelentünk meg a tombolákért, meg lekéstünk néhány eligazítást... Bemegyek az öltözőbe – szobatársam a padon fekszik. Felkeltem, s közlöm vele, hogy 40-től úsznia kell. Most rajtam az aggódás sora, ugyanis eléggé durván néz ki. Lehet, hogy inkább a gyengélkedőbe kellene küldeni – aztán 20 perccel később már nem akar kijönni a vízből, inkább úszkál még egy kicsit.

Vasárnap 6.50
Húgom az előbb keltett. "Most úsznak az emberek, de 40-től nincs senki." Megpróbálom kinyitni a szememet, de görcsösen ragaszkodnak egymáshoz a szemhéjaim...

Vasárnap 3.30
Eligazítás a számlálóknak. Nem sok új információt tudunk meg – de lehet, hogy a többieknek ez újdonság. Bár több olyan ember van, aki már sokadszorra vesz ezen részt. Megjegyzem magamnak, hogy majd erről érdemes lenne beszélni a rendezőkkel.

Szombat 22.05
Kint tombol a party. Jó a hangulat, játszik a JUICE, az úszók és a versenyre kilátogatók pedig önfeledten táncolnak. Bent is.

Szombat délután
Nemrég odajött egy srác, s megjegyezte, nem gondolta volna, hogy velem fog egy sávban úszni. Pestről ismerjük egymást, ő a barátnője révén került ide a rendezvényre. De nem csak neki vannak ismerősei más csapatokban, az ismeretségi gráf az összes csapatot összeköti, méghozzá több szinten is. Hozzánk is jönnek ismerősök, hogy ússzunk náluk is, mert kevesebben vannak a kelleténél. Mások csak odaköszönnek – bizonyos embereket tavaly láttam utoljáta.

Szombat 11.59
Visszaszámlálás a starthoz. Túl vagyunk a bevonuláson, sikerült elkészíteni a beosztást a következő néhány órára, átöltöztem a fogadásra – egyszóval sínen van minden. Az első emberek ott állnak a medence szélén, s arra várnak, hogy elhangozzék a rajt szó. Ketyeg az óra...

Vasárnap 12.00
...megszólal egy kürt. A lufik hálóstul megindulnak a vízbe. Magamban nevet adok a pillanatnak: Tömegszerencse.

Bacsi

Az úszónap honlapja: uszonap.sopron.hu



2004. április 27., kedd 01:50


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület