CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

,,Tudománytörténeti érdekességek régi magyar természettudósokról és feltalálókról'- Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár- Wasser-Voda-Víz- Balogh István Péter kiállítása- Indonéz Est


,,Tudománytörténeti érdekességek régi magyar természettudósokról és feltalálókról" 2004. április 29-én, csütörtökön, 17.00 órakor a Széchenyi István Városi Könyvtárban (Sopron, Pócsi u. 25.) Gazda István tudománytörténész ,,Tudománytörténeti érdekességek régi magyar természettudósokról és feltalálőkról címmel tart előadát. A helyszínen kaphatók lesznek a Magyar Tudománytörténeti Intézet kereskedelmi forgalomban nem kapható könyvei.

Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár A West Pannon Régió első uniós kiállításaként Határnyitástól piacnyitásig mottóval 2004. április 30-án, pénteken, 14:00 órakor nyílik a Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár a Sopron Plaza parkolójában. A szórakoztató programokat és a szakmai vásárt ötvöző, immár 15 éves hagyományokkal rendelkező rendezvényt  a nazsorettek felvonulását követően Walter Dezső polgámester nyitja meg. A vasárnapig tartó vásár és kiállítás részletes programja a Programajánlóban található, további részletes információk a Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár honlapján.    

Wasser-Voda-Víz Bécs, Pozsony, Budapest, Sopron művészhallgatóinak kiállítása nyílik a Festőteremben (Petőfi tér 8.) Tárlatmegnyitót mond: Mészáros György, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, AMI igazgatója. A kiállítás megtekinthető: május 9-ig, naponta 10-18 óra között.

Balogh István Péter kiállítása 2004. április 30-án, pénteken, 17:00 órakor  Balogh István Péter festőművésznek nyílik kiállítása a Mühl Aladár Galériában (Várkerület 77. Képcsarnok). A kiállítást megnyitja: Füzi Edit, kulturális menedzser. A tárlat megtekinthető: május 16-ig, a Képcsarnok nyitvatartási idejében
„Tájképei nem konkrét helyszínek, inkább eszenciák. A természetből merít, de az élményt átengedi magán, mint egy prizmán – ez adja tájképeinek elégikus hangulatát. Filozofikus képeinek témája maga a gondolat, mely egyszerre szellemi és fizikai erő.
Tetten érhetjük bennük a keresztyény, az európai és a magyar hagyományok elemeit, mítoszokat, szellemi elődök örökségét, személyes érzelmek, élmények lenyomatait, álomszerű látomásokat egyaránt.” (Zügn Tamás evangélikus lelkész)

Indonéz Est 2004. április 30-án, pénteken, 19:00 órakor Indonéz Estet tartanak a Gyermek- és Ifjúsági Központban (Sopron, Ady Endre u. 10.).
 



2004. április 28., szerda 19:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület