CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  


EU - Szombathely - tavasz

Új életkék tavaszi Újévkor


Szombathely egyszerre jóval "közelebb került". Beljebb. Tavasz van, gyönyörűek e felhők, énekelnek a madarak, ünneplések sora zajlott magányosan is - értsd: EU-n kívül, tehát egészen tegnap éjfélig - és azóta is, az immáron tizenhat órás EU-tagságunk órái alatt is, de persze a majális mint hagyomány is ugyanúgy jelen van a mai napban, mely napra a meteorológusok rosszacskákat is mondtak szabadtéri szórakozgatáshoz képest, eddig azonban nagy kedv-elvevő nem zavarta meg a kedélyeket. Akinek kertje van, becsüli az esőt - de talán ők is kimenőt adtak mára saját maguknak, hogy egy kicsit önmagukat ünnepeljék: úgy is, mint EU-polgárok, úgy is, mint a Munka ünnepét köszöntők, és úgy is, mint Szent József, a munkás emberségére emlékezők, azon el-elmélkedők.

Az okosszemű "újszülött" kiskacsácskák remekül érzik magukat újdonsült életükben - immáron nem alakuló-formálódó tojásbelsőként, hanem szuszogó, vizet lapátoló, szinte a patak felületén "futva" anyu után loholó produkcióként... bár az utóbbiról, hogy ők most a patak hídjáról és a partról bennük gyönyörködő gyereknek-felnőttnek "mutatvány" lennének, nincs tudomásuk, csak élik a maguk természetes, pici életét, mégis örömöt adnak idősnek-fiatalnak, mosolyt hoznak az érettségi előtt egy héttel erősen izgulónak, de a munkáját éppen most elvesztettnek is - igaz, őneki savanykás-szomorkás mosolyt, de az arc önkéntelenül is átrendeződik láttukon, a gond arrébb kényszerül pár percre.

Hát... átléptünk. Megvolt az idei második szilveszterünk-újévünk is! Milyen gyönyörű volt országszerte! Nem egyszerű szilveszter volt... Évtizedes "évet" zárt le, igen. Mennyire hamarabbra vártuk-számítottuk nagyon-nagyon sokan ezt az Európa-újévköszöntőt!! De csak megértük. Valahogy úgy, mint a Himalája megmászói, valahogy úgy, mint a sarkok elérésének megszállottjai - nem várt nehézségeken áttörve, bajokkal megküzdve, de megértük: ott vagyunk. A vágyott ponton. Rajtunk áll, mit kezdünk a sikerrel, hogyan aknázzuk ki az eredményt, amiért megdolgoztunk. Jó majálisozást, repülőnapozást és egyéb szórakozásokat mára - szépséges-kedves Anyák napját holnapra, és sikerekben gazdag EU-t kívánok Mindannyiunknak!

Sebők Lili



2004. május 01., szombat 16:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület