CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

EP-kampány: Kövér László Sopronban

EP-kampány: Kövér László Sopronban
A kormány teljesítményéről, a földtörvényről, az iraki szerepvállalással kapcsolatos népszavazásról

,,Amit ez a kormány nem végzett el az elmúlt a két esztendőben, azt már a maradék két esztendőben nem tudja elvégezni." - jelentette ki Kövér László Sopronban, egy politikai nagygyűlés alkalmával tartott sajtótájékoztatón .
 

Kövér László nagy érdeklődéssel kísért olitikai nagygyűlést tartott a soproni Vas' Villa aulájában

    A politikus emlékeztetett arra, hogy a Medgyessy-kormány két alkalommal is írásos dokumentumban vállalta hogy felkészíti Magyarország gazdáit, vállalkozóit, polgárait az Európai uniós csatlakozásra, a piaci versenyben való helytállásra.
    ,,A kormány a vállalásaiból gyakorlatilag semmit sem teljesített. Nem készítette fel Magyaroszág lakosságát, a vállalkozókat – sem a kereskedelemben, sem a szolgáltatásban, sem az iparban, de legkevésbé a mezőgazdaságban – a csatlakozás után várható következményekre."
Kövér László példaként a mezőgazdaságból élők és a fuvarozói szakma helyzetére utalt.
    Az elfogadott földtörvény-módosítás ,,szinte felhív a spekulációra, valójában szinte kinyitja – nem is a kiskapukat –, hanem a nagykapukat a külföldi spekulációs célú földvásárlás magyarországi megjelenése előtt." -jelentette ki.
    Rámutatott : Az Európai Unió nem cél, hanem eszköz. A cél Magyarország fölzárkóztatása, Magyarország polgárai esélyeinek növelése; az elmúlt két esztendőben ez a lehetőség kihasználatlan maradt.
    A kormány hozzáállását illusztráló, szimbolikus példaként említette Medgyessy Péter miniszterelnöknek és Horn Gyula volt miniszterelnöknek a Magyar Hírlap egy körkérdésére adott válaszát, kijelentve:,,A saját érdekében is helyesen tenné a Magyar Szocialista Párt, ha erre a két botrányos kijelentésre maga reagálna" Kövér szerint: ,,az MSZP-nek meg kellene követnie a magyar társadalomnak azt a részét, amely magát a polgári oldal szimpatizánsának vallja, akik a szavazni hajlandó népesség nagyobbik részét teszik ki."
    Újságírói kérdésre válaszolva jelentette ki. A magyar csapatkontingens iraki szerepvállalása jóval komolyabban ügy, annál, hogy bármely kis párt ezt kampányjátékszernek használhatná fel. ,,Ez nem csupán ezt a konkrét ügyet értékeli le, hanem a népszavazás intézményét is komolytalanná teszi." - mondta, hozzátéve: Az MDF is hozzájárult ahhoz, hogy a magyar kontingens résztvegyen az iraki stabilizációban, és ahhoz is, hogy a csapatok mandátumát az év végéig meghosszabítsa a parlament. A kérdés napirendre kell hogy kerüljön, elemezni kell azokat a körülményeket, amelyek közepette a csapatok megbízatásuknak eleget tesznek. Amennyiben a kormány úgy látja hogy a csapatok hazahozatala szükséges, a Fidesz azt nem fogja ellenezni - jelentette ki Kövér László.

T.É.



2004. május 05., szerda 11:06


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület