CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

EP-kampány - Kuncze Gábor, az  SZDSZ pártelnöke Sopronban

EP-kampány - Kuncze Gábor az  SZDSZ pártelnöke Sopronban
Belvárosi séta, SZDSZ-kampánybusz, megbeszélés városi vezetőkkel

Kuncze Gábor, a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke az Európai Parlamenti választási kampány alkalmával látogatott ma Sopronba.
Az országban Budapest után elsőként Sopronba érkezett az SZDSZ kampánybusz, amely a Széchenyi-palota előtt parkolt le, ahol felállították a párt szórólapos standját is.
Kuncze Gábor a helyszínre érkezése előtt a soproni Polgármesteri Hivatalba látogatott, ahol találkozott Walter Dezsővel, Sopron polgármesterével. A közös megbeszélésen jelen volt Kóczán Zoltán, az SZDSZ helyi szevezetének elnöke. Kuncze Gábor és Walter Dezső a polgármesteri irodában találkozott Dr. Faragó Sándorral, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektorával és Jámbor Lászlóval.
 

Kóczán Zoltán az SZDSZ soproni szervezetének elnöke, Walter Dezső polgármester és Kuncze Gábor SZDSZ-elnök a soproni Városházán

A megbeszélést követően Kuncze Gábor pártelnök a cyberpress-nek elmondta a soproni látogatása kettős célt szolgált. Egyrészt az SZDSZ Európai Parlamenti választások előtti soproni helyszínnel tartott kampányrendezvényére érkezett, másrészt a város polgármesterét – személyes ismerősként is felkeresve – tájékozódott a város ügyeiről.
A közös megbeszélésen szó esett a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Tanulmányi Erdőgazdaság kapcsolatáról, konkrétan annak lehetőségéről, hogy a 17 ezer hektáros tangazdaság az egyetemhez kerülhet-e. A Széchenyi Gimnázium felújításának ügye, az úthálozat modernizálásának kérdése, a vasútfejlesztés – az SZDSZ-tárcákhoz tartozó területek – több soproni, megoldásra váró ügy szintén terítéken volt a közös megbeszélésen.
 

Közös belvárosi séta

Kuncze gábor kifejtette: az SZDSZ mindenben támogatja a város érdekeit szolgáló javaslatokat, a közös megbeszélések távlatokat tartalmaznak.
Walter Dezső polgármester mindehhez hozzátette: ,,Teljesen korrekt hangnemben zajlottak a megbeszélések, tudvalévő, hogy Kuncze Gábor amit megígér azt megteszi, ő a korrektségnek a megtestesítője a szabaddemokraták között."
A Városházáról Kuncze Gábor Walter Dezső társaságában belvárosi sétát tett, majd a Széchenyi téren parkoló kampánybusz előtti standnál válaszolt a sajtó kérdéseire. Kifejtette: Az SZDSZ elnökeként támogatja a város érdekeit szolgáló javaslatokat, amelyek érdekében a polgámester is lobbizott.
Az SZDSZ jelöltjei által megszerezhető Európai Parlamenti mandámukra vonatkozó kérdésre válaszolva a pátrelnök kijelentette : ,,Egy helyben biztosak vagyunk, de két mandátum elérését tűztük ki célul, most azért dolgozunk."
 

Az SZDSZ-kampánybusz a Széchenyi téren parkolt

Kóczán Zoltán a Szabad Demokraták Szövetsége Soproni szervezetének elnöke kifejtette két dolog motiválta Kuncze Gábor a mai, soporni látogatását: az egyik a város néhány fontos ügyében folytatott megbeszélés volt, amit összekötöttek a kampányrendezvénnyel. Kérdésünkre Kóczán Zoltán azt is elmondta: Sopronban jelenleg 60-80 fős a szabaddemokraták tagsága, amelynek a fele aktív.

T.É.



2004. május 05., szerda 20:38


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület