CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Miért árasztja el a várost a szennyvízbűz?

Miért árasztja el a várost a szennyvízbűz?
Mágel Ágost, a Polgári Összefogás kéviselője a helyzetről sajtótájékoztatón számolt be

Miért árasztja el a várost a szennyvízbűz? Kérdésre igyekezett választ adni Mágel Ágost, a Polgári Összefogás önkormányzati képviselője, a Városfejlesztési Bizottság tagja, aki a tegnap a témában tartott sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy az általa az önkormányzati közgyűlésen már egy évvel ezelőtt jelzettek következtek be, akkor, amikor néhány napja Sopront átható bűz árasztotta el, amely helyzetet a választókerületében élők is joggal kifogásolják.

Mágel Ágost kifejtette a kérdést szakmai oldalról kell megvizsgálni, ezért ő maga személyesen járt a város hulladéklerakó-telepén és szennyvíztelepén azért, hogy a helyszínen tájékozódjon a kialakult helyzetről.

A hulladéklerakónál tapasztaltakról szólva elmondta: a szennyvíziszap nem megfelelő kezelése okozza a bűzt. Az alkalmazott technológia szerint a szennyvíziszapot földdel terítik. Abban az esetben, amelyben nem elég a földmennyiség, vagy nem történik meg a szennyvíziszap betakarása, a rothadó anyagból áradó átható bűzt a szél a város felé sodorhatja.

A kialakult helyzet megoldásával kapcsolatosa Mágel Ágost kifejtette nagyobb mennyiségű, a helyszínre szállított földdel időben be kell takarni a szennyvíziszapot, amelyből naponta 50-60 tonna keletkezik, és amelynek a betakarására körülbelül ugyanekkore földmennyiségre van szükség, ami ha nem áll a rendelkezésre, akkor be kell szerezni. Ez szakmai kérdés - mondta a képviselő.

Mágel Ágost a szennyvíztisztító telepen is tájékozódott a helyzetről, ahol kiderült, hogy ott a technológiával együttjáró szennyvízbűz a megengedett határokon belül van.

Egyébként meg a probléma végső megoldását a győri úti szennyvíztisztító korszerűsítése jelenti, amely 2006-ban készülne el.

T.É.



2004. május 07., péntek 13:46


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület