CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Sopron-Fraknó gyalogtúra:háromszázötvennél többen voltak- A Luka Pincészet és a Jandl Pincészet franciaországi sikere- Réz András Válogatott szorongásaim- Tudosítók Világtalálkozója soproni részvevő

Háromszázötvennél több résztvevő a Sopron-Fraknó gyalogtúrán A szervezők minden várakozását is felülmúlva, háromszázötvennél több résztvevője volt a Perkovátz-ház Baráti Köre szervezésében a Madarak és fák napján tartott több mint húsz kilométeres Sopron-Fraknó gyalogtúrának, amely a Fehér úti tótól indult, majd az Asztalfőnél átlépve a határt, Szikra (Sieggraben) települést érintésével, továbbá az ezeréves határ mentén haladva vitt a Rozália-kápolnához, onnan pedig a Fraknói várhoz.
A gyalogtúrára a cyberpress is meghívást kapott, részletes riportunkat és képriportunkat hamarosan oldalainkon olvashatják.



A soproni borvidék sikere


A Luka Pincészet és a Jandl Pincészet franciaországi sikere A franciaországi Bourdeux-i borvidéken, Bourgban, a világ egyik legnagyobb borversenyén aranyérmet kapott a soproni Luka és a Jandl pincészet.
A világ híres bortermelő vidékeiről – 34 országból – 4412 minta vett részt a megmérettetésen, amelyek között 1206 bort jutalmaztak érmmel: a 171 arany, 469 ezüst, és 566 bronz között a magyar borok hat aranyérmet kaptak.
A Luka pincészet 2002-es Zweigelt Selection-ja és a fertőrákosi Jandl pincészet 2002-es Kékfrankosa minden eddiginél nagyobb sikert ér el a Soproni Történelmi Borvidéknek.
Magyarországról balatonboglári, egri, a szekszárdi, villányi, budai és tokaji borok voltak jelen a versenyen.
A soproni Cabernet Sauvignonok számos ismert hazai és külföldi, nagy hírű borvidékről származó bornál jobb helyezést értek el, ami szintén sikernek számít.

Réz András Válogatott szorongásaim Réz András Válogatott szorongásaim című kötetét dedikálta Sopronban a hétvégén. A Hátsókapu utcában található könyvesboltban a dedikáció alkalmával Réz Andrsás interjút is adott a cyberpres-nek, amelyet hamarosan Esemény rovatunkban olvashatnak.

Tudosítók Világtalálkozója 19 ország résztvevőivel utolsó napjához érkezett a Nyíregyházán zajló Tudósítók L Világtalálkozója. A résztvevők nemcsak randevút adtak egymásnak, de több kategóriában versenyeztek is. Az eseményen résztveszk Tóth Anita Lilla, aki egyben a cyberpress munkatársa is.

A világ szinte minden részéről Nyíregyházára sereglett stáboknak Szabolcs megyéről kellett kisfilmet forgatni, az uniós csalakozás első napjairól. A témát kultúra, környezetvédelem és etüd kategóriában lehetett megvalósítani, amely az idő rövidsége miatt még a gyakorlott televíziósoknak is nehéz feladatnak bizonyult. - (...)négy óra alatt leforgatni, megvágni mindent azt igencsak zseniális ötlettel lehet, egyébbel semmivel. Azért a zsűri láthatott jónéhány olyan alkotást, amelyen nem volt érzékelhető az idő rövidsége. - Találkozó is, ez egy fórum és itt aztán három-négy napon keresztül mindenki csak a televíziózásról beszél, szűkebb és tágabb értelemben. A tudósítók első világtalálkozóján több mint harminc alkotás készült, amelyeket a nagyközönség is megtekinthet majd. A kisfilmek mellett a rendezvény emlékezetes pillanata marad annak a domborműnek a felavatása, amely a munkájuk során elhunyt tudósítóknak állít örök emléket mostantól Nyíregyházán. (Forrás Duna TV)



2004. május 10., hétfő 00:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület